גן ילדים חדש הסתגלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן ילדים חדש הסתגלות
    איריס
    07/10/2009

שלום,

הכנסתי את ביתי (בת שנה ושלושה חודשים) לגן חדש (עד כה הייתה איתי בבית).
    באיזור שלנו יש גן שהינו חלק מקבוצה של גנים שקיימת ביישוב אחר (כפרי) ואנחנו נמצאים בגן וגרים בעיר כרגע.
    השאלות שלי מעט ארוכות אך נוגעות להחלטה מהותית מבחינתינו.

לאחר לבטים רבים וכמו הורים רבים בחרנו(לאחר צפייה בכ 20 גנים) דווקא בגן הזה מכמה סיבות:
    1. הגננת בעיקר הייתה נראית מדהימה.
    2.הצוות היה נראה צעיר, רענן ולא "שכונה", רובו משכיל ובעל הכשר מעבר למצופה.
    3.המקום הפיזי מלבד המרבד הסינטטי והדוקר שבמקום דשא בחצר היו נראים טוב, נקי, ובצבעים מרגיעים.
    4.השפה הייתה תקינה והשיח היה באווירה נעימה רגועה ומשדרת כנות וחמימות.
    5.שאר הילדים בגן נראו שלווים ונעימים.

היו דברים נוספים אבל אלו היו הדברים שלטעמנו הספיקומבחינת העיקר. כל זה היה נכון להרשמה. החל מתקופת ההסתגלות שממנה עבר כבר חודש וקצת פחות החגים(ההסתגלות של ביתינו הייתה בין סבירה ללא קלה) החלו העדרויות לא ברורות של הצוות כל פעם משהו אחר. השיא היה העדרות של הגננת אשר נעדרה מהגן כל יומיים ובהתחלה זה היה בגלל בנה שהיה חולה (מובן לכל אם ואב) אבל לאחר שיחות אישיות איתה התברר שלא רק בגלל זה היא נעדרת ושלשום אף התבשרנו שהיא עוזבת.
    באסיפת ההורים שקדמה לעזיבתה ביומיים כאשר נשאל מנהל הגן מה קורה ומדוע זה המצב התפתל והמציא תירוצים כאלה ואחרים ואף שיקר בטוענה שאינו יודע מה מצבה של הגננת והפעיל מניפולציות רגשיות אודות מצבה של הגננת ומצב בנה. למחרת בשיחה אישית איתה התברר שהיא כבר בקשה להפסיק את עבודתה בשונה מהתשובה שקבלנו ערב קודם. צר לי שהאמון בהמשך לדברים שקדמו נפגע קשות אך כרגע אני מתעסקת בטובת ביתי ועל כן שאלתי היא:
    המנהל של הגן טען שהוא מחפש סידור ואנחנו ההורים צריכים סבלנות מנסיון זה ייקח זמן. לי יש אפשרות להיות איתה בבית עד גיל שנתיים וחודשים אז תוכל להיות בגן בקיבוץ עליו אני סומכת במאה אחוז מה את מציעה לעשות? האם טוב יותר להשאירה בגלל שהסתגלה לרעיון הגן למרות שאיננו סומכים על הגן במאה אחוז ועל הצוות הנשאר פחות? מתוסכלת ממחשבות ומהתייעצויות,
    תודה וסליחה על הפירוט,
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן ילדים חדש הסתגלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלה על רגל שמאל

ליאת גרוס
    08/10/2009

שלום איריס. את אכן מתארת משהו מרגיז ומעצבן. התנהלות הגן אינה טובה בלשון המעטה וגם אם דברים יסתדרו, זה יקח זמן, דבר שלא יקל על ההסתגלות של בתך. יחד עם זאת, כל עוד היא אינה מראה סימני מצוקה קשים וחוסר נכונות ללכת לגן, הייתי שולחת אותה לשם, ועוקבת בדריכות אחרי המתרחש. ייתכן שמנהל הגן ימצא גננת מחליפה במהרה והעניינים יחזרו למסלולם. במידה ונראה שלא אז ניתן לשקול חיפוש חלופי בסביבה או החזרתה הבייתה.
    מוסר השכל: לנו כהורים אין תמיד שליטה וכמה שנתאמץ לפעמים קורים דברים... ודבר נוסף - עדיף גן בו הגננת היא גם מנהלת הגן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו