פחד/חרדה להסתובב בבית לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד/חרדה להסתובב בבית לבד
    אבא אוהב
    08/10/2009

בתי בת 6.5 בכיתה א',מזה זמן ועד היום יש לה קושי לרדת למשל מהמפלס של חדרי השינה למפלס השני ששם המטבח.

היא מבקשת ליווי ואנחנו משתדלים ללוותה חלקית ולדבר איתה על הפחדים שלה והדמיונות שלה ולעשות חשיפה,זה עוזר אבל בתכליס לא נגמר ולא הגענו למצב שהיא נגמלת מהחרדה.

היא לעיתים כן הולכת לבד ונשארת בחדרה לבד ובעיקר אם היא כן רוצה ויש לה צורך בכך אבל לעיתים ובעיקר אם אנו ניזום שתלך להביא משהו אז מתחילה לפתח חרדה ודמיונות.

איך אתם רואים זאת ואיך מטפלים בזה.
    אגב גם אני ואשתי בגילה היינו מפחדים כמוהה ואפילו יותר מאוחר אבל אני לא מרגיש שזה עלול להשפיע על עצמאותה בעתיד והתפתחות חרדות אחרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד/חרדה להסתובב בבית לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד בגיל 6.5

ליאת גרוס
    08/10/2009

שלום לא האוהב
    נשמע שעשיתם הרבה דברים נכונים, וכי יש שיפור אך זה לא מספיק. אני ממליצה על הפנייה לטיפול קוגנטיבי התנהגותי קצר מועד אשר יכול בד"רכ להפחית תוך מספר חודשים קטן את הבעייה.
    שאלה: איך אתה מסביר את העובדה שלבד מתגברת אבל כשאתם יוזמים שתלך להביא משהו החרדה משתלטת?
    לגבי הערתך, קשה לדעת אאם ישפיע על עתידה או לא. יש מקרים שעובר לבד ויש מקרים שמתקבע. לא שווה את בסיכון. טפלו.
    מה עזר לכם להתגבר על פחדיכם כשהייתם בגילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו