מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חזרה על שאלה שלא נענתהענבר08/10/2009
שלום,
בתי בת שנה ושמונה חודשים ולפני חודשיים נולדה לנו בת נוספת.
בתי הבכורה תמיד היתה קשורה אליי מאוד והעדיפה אותי על פני אביה וכל אחד אחר. אני הייתי עושה מקלחות, טיולים, משחקים ולצערי הרגלנו אותה גם להשכבה במיטה - כלומר אני יושבת לידה במיטה עד שהיא נרדמת.
כעת, לאחר שנולדה אחותה המצב החמיר. היא לא מוכנה שאביה יעשה דבר. כל זמן שהוא מנסה לקחת אותה לפארק או להשכיב אותה או לעשות משהו בלעדיי היא בוכה "אמא אמא". אומרת לאביה משפטים מעליבים כמו "אבא לך" וכו'.
לציין כי בספטמבר גם נכנסה לגן ועדיין בוכה. בוכה פעמיים - גם בבוקר כשאביה יוצא איתה מהבית והיא רואה שאני נשארת בבית עם הקטנה וגם כשאביה עוזב אותה בגן. במהלך היום, לפי הגננות, בוכה לסירוגין "אמא אמא".
לציין שהיא ילדה מאוד מפותחת, שמחה מאוד (בעיקר אם אני באזור).
אני מרגישה שהאושר שלה תלוי בי וזה מאוד החמיר לאחרונה.
מה לעשות כדי לגרום לה לסמוך על אביה ועל אחרים ולהסכים להיות בלעדי ובעיקר ליהנות גם שאני לא בסביבה.
תודה
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת אח חדש למשפחה...
נעמה סבג שמש08/10/2009ענבר שלום,
את מתארת פה מצב נורמלי לחלוטין.
את השינוי רצוי היה להתחיל עוד בתק' ההריון.
כיום, עלייך להיות נוכחת עימה ועם אביה, למשל בגן המשחקים, ושם לגרום לה לשחק איתו. בשלב הזה, תהיי נוכחת בחדר, אך שהאב יקריא את הסיפור.
עשי זאת בהדרגה.
ברור שהיא זקוקה לך יותר כעת. היא מרגישה מאויימת. גזלו ממנה את אמא.
הבהירי לה שאץ תמיד אוהבת אותה, גם כשאינך איתה. דברי על רגשות. שקפי לה גם את רגשותיה שלה. זה על קצה המזלג...
כדאי שתקראי את המאמר לגבי קבלת אח ואת המאמר המדבר על הסתגלות לגן. הם מופיעים באתר זה ובאתר שלי. כמו כן, הכתבה "אח בוגר" שפורסמה באתר שלי תוכל להועיל.
אני חושבת שהדרכה קלה תועיל. בדקי אם הכתבות יעשו את העבודה.
הרבה סבלנות.
מבינה לליבך,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)