הילדה מקשיבה רק לעצמה- מה לעשות ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה מקשיבה רק לעצמה- מה לעשות ?
    שרון
    08/10/2009

שלום, יש לי שתי בנות , בנות 15 ו 5 .
    לילדה הקטנה יש כמה בעיות בהתנהגות שאני לא יכולה להתמודד איתן .
    מבחינה שכלית היא מאוד חכמה ונבונה , היא מדברת 2 שפות שוטף , ו2 שפות חלקית .
    היא יודעת את כל האותיות , ומסה לכתוב ולקרוא לבד , היא מאוד סקרנית.
    הבעיות הן :
    1. היא מאוד אוהבת להסתכל טלויזיה ושמתי לב שהיא מדברת עם כולם כמו שמדברים בטלויזיה כמו שמדברים בתוכניות ,למשל גם אם היא מדברת עם משהו אחד היא אומרת "בואו תראו" ולא אכפת לה איך מגיבים היא מתנהגת ומדברת כאילו שהיא לבד ושהיא בתוך התוכנית , ועוד דוגמא כשאנו חוזרים מהגן יש מדרכה אחת שמתחלקת לשתיים אחת לבנה ואחת צהורה ואז היא עוצרת ואומרת " באיזה שביל נבחר בשביל הצהוב או בשביל הלבן , תעזרו לי לבחור " , והיא גם עושה קולות כמו שעושים בטלויזיה.
    מה אני צריכה לעשות , ואיך להגיב ?
    2. היא תמיד מכריחה את כולם [הורים / אחות / ילדים אחרים... ] להקשיב לה או לעשות את מה שהיא אומרת , ולפעמים כשאני מדברת עם משהו והיא רוצה להגיד לי משהו היא תגיד אמא , אמא , אמא בלי הפסקה עד שאני אפנה את צומת ליבי עליה , והיא מתנהגת ככה לכולם .
    ואם היא מבקשת מהו למשל שאני אסדר את הצעצועים שלה או שאעזור לה במשהו ואני מסרבת היא מתחילה לבכות ולצעוק עד שאני אעשה את מה שביקשה [היא יכולה לבכות ככה אפילו שעתיים]
    היא מתנהגת טוב [עוזרת לי / מתלבשת לבד / עושה מה שאני מבקשת] רק כשבא לה או כשיש לה מצב רוח , וכשאני מנסה לשים גבולות ההתנהגות שלה משתה תוך רגע והיא יכולה לבכות אפילו שעה שעתיים ואני לא שמה לב אלייה ורק כשאני באה אליה מביאה לה יד ואנחנו הולכים ואני מדברת איתה ורק אחרי זה היא מקשיבה לי ובסופו של דבר היא עושה מה שאני אמרתי לפני שהיא בכתה , וככה זה תמיד , אני אומרת משהו היא ישר אומרת לא בלי לחשוב פעמיים וכשאני מנסה להכריח אותה היא מתחילה לבכות הרבה מאוד זמן ואחרי שהיא מסיימת לבכות ומקשיבה למה שיש לי להגיד לה היא עושה את מה שדרשתי ממנה קודם לכן .
    מה לעשות ?
    ועוד משהו קטן , כשהיא מדברת עם משהו גם אם הוא לא רוצה לשמוע את מה שיש לה להגיד ואומר לה זאת היא לא מקשיבה וממשיכה לדבר עד שהיא לא מסיימת להגיד את שלה .
    ואם זה משמעותי אז היא מזל אריה [10.8] שנולדה לשני אריות אני [11.8] ואבא [9.8.]
    והרבה דברים שכתבתי כאן היא מחכה את אביה כמו למשל שלא אכפת לה אם רוצים להקשיב לה ולסיפרים שלה[שנמשכים הרבה זמן] או לא .
    והיא תמיד רוצה להיות ראשונה [כשהיא מדברת איתי היא צריכה להיות ראשונה גם עם משהו אחר מדבר איתי , כשהיא נכנסת למכונית או לבית או למסדרון ] ואם היא לא ראשונה אז היא בוכה וצועקת עד שהיא לא תהיה ראשונה , או עד שהיא מוכנסת בכוח ובוכה חצי שעה / שעה
    אני תמיד מנסה להציב גבולות אבל זה פשוט לא עוזר ואין שום התקדמות ושינוי בהתנהגותה, היא היא חושבת שכל מה שהיא רוצה היא תקבל , והיא חושבת שהיא השמש ואנחנו כולנו צריכים להסתובב סביבה .
    בבקשה תעזרו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד משהו ששכתי לציין

שרון
    08/10/2009

לפעמים כשהיא מתחילה לדבר / לספר משהו היא מדברת על משהו אחד ואחר כך היא משנה נושאים שאפילו היא מסתבכת ומדברת ללא משמעות כל מיני שטויות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו ששכתי לציין

שרון
    08/10/2009

לפעמים כשהיא מתחילה לדבר / לספר משהו היא מדברת על משהו אחד ואחר כך היא משנה נושאים שאפילו היא מסתבכת ומדברת ללא משמעות כל מיני שטויות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שרון
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ"כ הרבה יועצות ואף לא תשבה אחת חבל

שרון
    11/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות, כישורים חברתיים וטלויזיה...

נעמה סבג שמש
    11/10/2009

מריאנה שלום,

העלת מספר בעיות:

צפייה מרובה בטלויזיה היוצרת חיקוי והתחקות אחר הדמויות, שאינה מטיבה עם הילדה, קושי בהצבת גבולות לילדה וצורך בפיתוח הכישורים החברתיים: התנהגויות בחברה ויכולת הקשבה.

הייתי ממליצה להגביל את כמות הצפייה ולבדוק היטב את תוכן התוכניות.
    בנוסף, עליכם לעבוד איתה על נושא הגבולות על מנת שיהיה לה ברור שבנושאים מסויימים יש לה בחירה ובאחרים- לא.
    כמו כן, הייתי עובדת איתה על נושא ההקשבה ע"י סיפורים ומשחקי תפקידים.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו