התמודדות עם חברים של ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם חברים של ילדים
    אמא
    10/10/2009

שלום, יש לי בת בת 4 והיא עכשיו בשלב שכל הזמן רוצה להזמין חברים. אני שמחה על כך אך לעיתים אני נתקלת בסיטואציות לא פשוטות - מצבים בהם החבר/חברה אינם נשמעים לי או מרשים לעצמם דברים שאני לא מרשה לבתי. יש גם סיטואציות שבהן אני מרגישה צורך להגן על בתי - במקרה נגיד שחברה באה אליה עם עוד חברה והן משחקות בלי בתי. רציתי לשאול אם יש לכן המלצה לספר שיכול קצת להדריך על הדרך להקנות לילדים כלים להשתלבות חברתית כולל התמודדות עם מצבים כאלה שהם מאתגרים, לפחות עבורי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר טיפ קטן מאמא אחרת? :)

אמאלה 100
    11/10/2009

כאשר אתם מזמינים חבר/ה לבילויי אחה"צ בבית ,
    תסתפקו באחד ואל תהפכו את זה לאירוח של גדוד,
    יש להם כל הבוקר גדוד של חברים והתמודדויות ,
    אחה"צ אחד על אחד כל כך כיף למארח ולאורח
    ובטח לאמא/אבא המארחים :) פחות כאב ראש לגשר בין כל הצדדים.

ככה אנחנו נוהגים .
    את שאר היעוץ אני משאירה ל"גדולים" ממני
    שבוע טוב
    אמאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עלי

אמא
    12/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם החברים של הילדה

ליאת גרוס
    13/10/2009

שלום לך
    לא עולה לי כרגע ספר בראש אבל יש לי כמה עקרונות.
    1. בבית שלך את הבוס ואת קובת את החוקים. תרגישי נוח להגדיר אותם באופן נחרץ ואסרטיבי. תסבירי שבבית הזה אסור. אם עדיין אותו ילדה עדיין לא נשמעת לך, דבקשי מאימה בעדינות שתדבר איתה. במידה וגם זה לא עוזר, תנסי, עד כמה שאפשר שלא להזמין את אותה ילדה. סביר שאם תהיי אסרטיבית וברורה מספיק, לא תצטרכי להגיע למצבים כאלו.
    2. כשאת רואה מצבים בהן ביתך סובלת, נסי תחילה לתת לה להסתדר בעצמה. אם אינה מצליחה התערבי אבל עשי זאת בלי לקחת ממנה את התפקיד כלומר נסי לשאול אותה מה היא רוצה והסבירי לה מה היא יכולה לאמר ולעשות, למשל להגיד לילדות שגם היא רוצה לשחק איתם. נצלי את ההזדמנויות האלו ללמד את ביתך כיצד להתנהל במצבים כאלו תוך כדי שזה קורה. רק אם זה לא עוזר, התערבי באופן ישיר והציבי גבולות ברורים לחברות בנוכחותה של ביתך כדוגמא אישית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו