תסביך אדיפוס?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסביך אדיפוס?
    יוסי
    11/10/2009

שלום
    אני גרוש ונמצא במערכת יחסים מעולה עם גרושה שלה ילד בן 9.
    היחסים שלי עם הילד מצויינים.
    הילד מחבק ומנשק את אמו בתדירות גבוהה ונראה כי היחסים בינהם חמים ואוהבים.
    אתמול קרה מקרה שהדאיג אותי, שמתי לב שבמהלך החיבוק וההתכרבלות שלו באמו
    הוא שולח יד ונוגע בשד שלה וזאת ללא תגובה של אימו.
    שוחחנו על כך והיא אומרת שזה קרה כמה פעמים ללא תגובה שלה.
    לי זה נראה מצב לא תקין אני מעריך שיכול להתפתח תסביך אדיפוס.
    שוחחנו אני ואמו על העניין.
    והסתבר לי שגם לדעתה זה לא תקין והיא פשוט לא יודעת איך להגיב.
    איך צריך להגיב כשמקרה כזה יחזור על עצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסביך אדיפוס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין אם לבנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

עופר שלום,
    השלב האדיפלי הוא שלב שבו כל הילדים מוצאים עניין מוגבר בהורה בן המין השני. זוהי תקופה בחיים שהיא חלק מההתפתחות התקינה והטבעית. בגיל ההתבגרות, הילדים עוברים מפנטזיה על ההורה, לחיפוש בן/בת זוג אחר בגילם. זה הסבר קצר ושטחי ביותר.
    לענייננו, מגע בין ילד בגיל זה לבין אמו הוא מאוד אינדיבידואלי. יש משפחות שיש בהן קשרים קרובים וטובים, אבל ההורים לא מרגישים נוח להיות עירומים מול הילדים ולא ירגישו בנוח מול מגע שאתה מתאר. יש משפחות בהן התכרבלות כזו היא טבעית ומקובלת.
    הדבר החשוב כאן הוא העובדה שלזוגתך המגע הזה מפריע, וזו האינדיקציה הכי חשובה. לכן חובה עליה להסביר לילד על כך שהגוף שלה הוא פרטי, ויש איברים שאנחנו שומרים לעצמנו, לא נוגעים בשל אחרים והם לא נוגעים בשלנו. ייתכן מאוד שעבור הילד המגע הוא ילדי ולא מיני, אולם התגובה של האם צריכה לשקף את הרגשתה. האמירה לילד צריכה להיות מאוד עניינית, קצרה וישירה, ועל האם להמשיך להיות עקבית במידה והדבר נמשך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום פעיל?

שירלי
    31/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו