מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסביך אדיפוס?יוסי11/10/2009
שלום
אני גרוש ונמצא במערכת יחסים מעולה עם גרושה שלה ילד בן 9.
היחסים שלי עם הילד מצויינים.
הילד מחבק ומנשק את אמו בתדירות גבוהה ונראה כי היחסים בינהם חמים ואוהבים.
אתמול קרה מקרה שהדאיג אותי, שמתי לב שבמהלך החיבוק וההתכרבלות שלו באמו
הוא שולח יד ונוגע בשד שלה וזאת ללא תגובה של אימו.
שוחחנו על כך והיא אומרת שזה קרה כמה פעמים ללא תגובה שלה.
לי זה נראה מצב לא תקין אני מעריך שיכול להתפתח תסביך אדיפוס.
שוחחנו אני ואמו על העניין.
והסתבר לי שגם לדעתה זה לא תקין והיא פשוט לא יודעת איך להגיב.
איך צריך להגיב כשמקרה כזה יחזור על עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אם לבנה
ד''ר שירי שדה שרביט11/10/2009עופר שלום,
השלב האדיפלי הוא שלב שבו כל הילדים מוצאים עניין מוגבר בהורה בן המין השני. זוהי תקופה בחיים שהיא חלק מההתפתחות התקינה והטבעית. בגיל ההתבגרות, הילדים עוברים מפנטזיה על ההורה, לחיפוש בן/בת זוג אחר בגילם. זה הסבר קצר ושטחי ביותר.
לענייננו, מגע בין ילד בגיל זה לבין אמו הוא מאוד אינדיבידואלי. יש משפחות שיש בהן קשרים קרובים וטובים, אבל ההורים לא מרגישים נוח להיות עירומים מול הילדים ולא ירגישו בנוח מול מגע שאתה מתאר. יש משפחות בהן התכרבלות כזו היא טבעית ומקובלת.
הדבר החשוב כאן הוא העובדה שלזוגתך המגע הזה מפריע, וזו האינדיקציה הכי חשובה. לכן חובה עליה להסביר לילד על כך שהגוף שלה הוא פרטי, ויש איברים שאנחנו שומרים לעצמנו, לא נוגעים בשל אחרים והם לא נוגעים בשלנו. ייתכן מאוד שעבור הילד המגע הוא ילדי ולא מיני, אולם התגובה של האם צריכה לשקף את הרגשתה. האמירה לילד צריכה להיות מאוד עניינית, קצרה וישירה, ועל האם להמשיך להיות עקבית במידה והדבר נמשך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום פעיל?
שירלי31/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)