תחושה של איבוד שליטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחושה של איבוד שליטה
    אמא מודאגת
    13/10/2009

שלום,
    אני אמא לשלושה בנים 19,16,9 ברצוני להתייעץ בדבר התנהגות ביני בן ה 16. בתקופה האחרונה הוא יוצא לבלות וכאשר אנו מגבילים ומציינים את שעת ההגעה שאנו מבקשים או שואלים אותו מתי הוא מתכנן להגיע , הוא מציין אך באופן שיטטי לא מגיע בזמן. החמור ביותר הוא בתקופת החופש היו בילויי הלילה עד הבוקר, לא הגיע הביתה ואף לא הודיע, ישן אצל החברה . עם החזרה לבית הספר ביקשתי ממנו להגיע עם סיום הלימודים הביתה, למרות הבקשות הרבות הוא אינו מגיע אלא הולך לחבר או לחברתו. יש לו חברה חדשה והוא מבלה עימה רוב הזמן. אני בתחושה שאין לי שליטה עליו, הוא לא מקשיב ולמעשה עושה מה שרוצה. גם ברגע זה כשהגדרנו שיגיע בשעה 22:30 הוא לא הגיע.
    לעיתים אני מוצאת את עצמי צורחת עליו ומאבדת שליטה ,חשוב לציין כי קיימתי עימו שיחות אך זה לא עוזר.

אשמח לקבל הכוונה כיצד להתנהג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של איבוד שליטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל ההתבגרות

ליאת גרוס
    18/10/2009

שלום לאם המודאגת
    גיל 16 הוא גיל לא פשוט לילד ולהורים. זה בסדר שאת קצת מאבדת עליו שליטה. זה אומר שהוא לוקח יותר שליטה על החיים שלו וזה בדיוק מה שהוא אמור לשות בגיל זה. התפקיד ההתפתחותי שלו הוא להתחיל להתנתק מכם ולהקשיב לעצמו. זה לא אומר שאינו צריך גבולות או קשר, אבל מצד שני אפשר טיפה לשחרר. אם מאחר בחצי שעה-שעה אפשר להבליג. תני לו יותר סמכויות. יש דברים שלא צריך להתעקש עליהם ויש דברים שחייבים להתעקש עלהם.
    קראי ספרים בנושא פנ להדרכה אצל מישהו שמכיר את הגיל ומשמעותו. את חווה משהו שקורה לכולם. כדאי פחות להיפגע. זה ממש לא זלזול בכם, פשוט הדרך שלו למרוד ולהתנתק. ההורות צריכה להשתנות וזה לא פשוט.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו