מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושה של איבוד שליטהאמא מודאגת13/10/2009
שלום,
אני אמא לשלושה בנים 19,16,9 ברצוני להתייעץ בדבר התנהגות ביני בן ה 16. בתקופה האחרונה הוא יוצא לבלות וכאשר אנו מגבילים ומציינים את שעת ההגעה שאנו מבקשים או שואלים אותו מתי הוא מתכנן להגיע , הוא מציין אך באופן שיטטי לא מגיע בזמן. החמור ביותר הוא בתקופת החופש היו בילויי הלילה עד הבוקר, לא הגיע הביתה ואף לא הודיע, ישן אצל החברה . עם החזרה לבית הספר ביקשתי ממנו להגיע עם סיום הלימודים הביתה, למרות הבקשות הרבות הוא אינו מגיע אלא הולך לחבר או לחברתו. יש לו חברה חדשה והוא מבלה עימה רוב הזמן. אני בתחושה שאין לי שליטה עליו, הוא לא מקשיב ולמעשה עושה מה שרוצה. גם ברגע זה כשהגדרנו שיגיע בשעה 22:30 הוא לא הגיע.
לעיתים אני מוצאת את עצמי צורחת עליו ומאבדת שליטה ,חשוב לציין כי קיימתי עימו שיחות אך זה לא עוזר.
אשמח לקבל הכוונה כיצד להתנהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
ליאת גרוס18/10/2009שלום לאם המודאגת
גיל 16 הוא גיל לא פשוט לילד ולהורים. זה בסדר שאת קצת מאבדת עליו שליטה. זה אומר שהוא לוקח יותר שליטה על החיים שלו וזה בדיוק מה שהוא אמור לשות בגיל זה. התפקיד ההתפתחותי שלו הוא להתחיל להתנתק מכם ולהקשיב לעצמו. זה לא אומר שאינו צריך גבולות או קשר, אבל מצד שני אפשר טיפה לשחרר. אם מאחר בחצי שעה-שעה אפשר להבליג. תני לו יותר סמכויות. יש דברים שלא צריך להתעקש עליהם ויש דברים שחייבים להתעקש עלהם.
קראי ספרים בנושא פנ להדרכה אצל מישהו שמכיר את הגיל ומשמעותו. את חווה משהו שקורה לכולם. כדאי פחות להיפגע. זה ממש לא זלזול בכם, פשוט הדרך שלו למרוד ולהתנתק. ההורות צריכה להשתנות וזה לא פשוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)