מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי סביב השינהרויטל15/09/2007
שלום, בני בן ה-3 דורש כל ערב שאשב לידו בחדר עד שירדם, הדבר יכול לקחת שעה וחצי במיוחד אם הוא נכנס לחדר לפני עשר, אני כבר חסרת סבלנות מעניין זה ואם אכניס אותו מוקדם יחסית (בשעות נורמליות כמו 20:30 זה יארך המון זמן- הוא פשוט לא עייף) לפעמים אני מעדיפה שישחק בסלון עד עשר ולפעמים יותר ואז התהליך קצר יותר. הצלחתי לפני חודש וחצי להשתפר בשלב אחד שכן עד אז ישן לסירוגין במיטתנו והיום זה במיטתו אך עם ליווי כאמור. מה אפשר לעשות כדי שישן בשעות סבירות ולא יצטרך שישארו בחדר!. הוא ישן בצהרים בגן כמו כולם הכי מאוחר עד 14:45. ללא שינה בכלל הוא לא מחזיק מעמד מצד אחד. לגבי נסיונותינו:לתת לו לצרוח הרבה זמן אני לא מסוגלת , חוץ מזה שהוא פשוט יקום , גם הפתעות אגב לא משכנעות אותו, וצימצמנו מתוקים בערב..
בבוקר קשה לו לקום והוא קם ב 7:45 . בסה"כ הוא זקוק לדי הרבה הוצאת מרץ במהלך היום.אם הוא לא השתולל מספיק והיה רוב היום בבית הוא ילך לישון מאד מאוחר.
אשמח לעצות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בלילה
שרון באומל16/09/2007שלום רויטל
אין ספק שהקושי שאת מתארת יכול להתיש מאוד את ההורים. בנוסף, ילד בגיל של בנך זקוק לשעות השינה והליכה כ"כ מאוחרת לישון מפריעה לו לסדר היום התקין.
אני מציעה בשעת רוגע לומר לו משהו בסגנון: "מהיום אתה הולך לישון בשעה זו וזו. לפני השינה אנחנו נעשה כך וכך". לאחר מכן כדאי לקבוע טקס שינה ארוך: אמבטיה ארוכה, שני סיפורים, שירי ערש או פינוק אחר. בנוסף, הייתי הולכת איתו לבחור חפץ עימו הוא יוכל לישון בלילה, ולהגדיר לו שהחפץ ישמור עליו ושהוא ישמור על אותו חפץ בהירדמות ולאורך הלילה.
לאחר מכן, כדאי להקפיד על סדר יום זה למשך כחודש לפחות (דהיינו, לא לתכנן שינה בחוץ....אולי כדאי להתחיל אחרי החגים אם יש לכם תוכניות). אפשר להתחיל את הטקס בסביבות שש וחצי על מנת לסיים אותו סביב שמונה וחצי.
קחי בחשבון שבנך יתמרד, אבל זכרי שזה לטובתו - הוא יוכל לקום בשעה סבירה וכו'. אם בוכה בלילה בהירדמות, גשי אליו, אמרי לו "אתה ילד גדול ו-X (החפץ עימו ישן) מאוד רוצה כבר לישון ולשמור עליך ואתה מפריע לו. אמא כאן שומרת עליך, אבל צריכה גם זמן לעצמה". בלילות הראשונים זה יכול לקחת זמן ממושך, עם הרבה גיחות לחדרו. הקפידי לא לשבת לידו יותר מדקה, ולשמור על כך שיהיה בחדר במיטה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)