מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקף חרדה/פסיכוטי אצל ילדדוני אם16/10/2009
אני עובדת כמורה וזטוהי לי שנת סטאז' ביעוץ חינוכי בביה"ס. היום יצא ילד כבן 10 מהשירותים בצרחות אימים וצרח במסדרונות שנכנס בו שד. הילד רעד בכל גופו, דבר לא לענין בכה ואף לא שלט בצרכיו מרוב פחד.
משיחה עימו לאחר שנרגע מעט התברר שהוא די אובסיסי ו"אוסף" ספורים בנושא שדים ורוחות רפאים. הוא חיבר את הספורים יחד ויצר לו ספור משלו לגבי מה שקרה היום.
הילד בטוח לחלוטין שהוא ראה שד והשד נכנס בו.
לאחר שיחה עם המחנך התברר שהיו עוד פליטות פה לא ברורות שלו- בפעם אחת אמר למחנך שהוא חושב שיש מחבל בביה"ס שעומד לרצוח תלמידים.
למורה אחר אמר שהוא דמיין שהוא לוקח את האקדח מהשומר ויורה בילדים אחרים.
מדובר בילד חדש בביה"ס-נחשב שקט ודי בינוני בהישגיו.
התברר לי היום לאחר מעשה שהוא נטל בשנה שעברה ריטאלין באופן קבוע.
השנה הוריו הפסיקו לתת לו והשבוע החליטו להתחיל לתת לו שוב.
זכור לי שבמסגרת למודי לתואר ראשון בפסיכ' קראתי שריטאלים עלול להחמיר תופעות פסיכוטיות שונות.
מה מומלץ לעשות כרגע??? מה לומא/לא לומר להורים? האם אמרה לי שלא ארע דבר כזה עוד מעולם. הילד ספר לי שהוא הכיר טוב את הפסיכולוגית מבי"הס הקודם...
האם הוא יכול ללחזור לביה"ס במצבו? אציין גם שהוא מספר את ספור השד לכל מי שרק מוכן לשמוע. והדבר עורר הדי פחד רבים בביה"ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי
סמדר ריינר16/10/2009שלום לך,
אכן נתקלת בתופעה שהיא מבהילה מאוד עבור כל אחד. אין לך הרבה מה לעשות בעניין מלבד לתאר אותה להורים, עליהם לפנות לפסיכיאטר או לרופא המטפל במקרה זה שנתן את הריטלין. מי שמקבל את ההחלטה על דרכי הטיפול זה הרופא +גורמים טיפוליים נוספים אם יש, כולל לגבי מועד החזרה לבית הספר. ברור שצריך לאזן אותו קודם. נראה לי שמרוב בהלה את קצת לוקחת על עצמך את המקרה וחושבת בטעות שקבלת ההחלטות קשורה אלייך. זה עניין רפואי, ואין לך הרבה מה עשות איתו ולא את אמורה לתת כאן תשובות או הכוונה להורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)