גן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן
    איריס
    16/10/2009

שלום לך,
    בתי בת שנתיים וחמישה חודשים (אני אם חד הורית רווקה) , מגיל שנה ותשעה חודשים בתי הולכת לגן (גן פרטי).
    גננת נהדרת עם עוד שתי סייעות מקסימות - עליהן אני מאוד סומכת.
    שנה שעברה בתי התאקלמה יפה מאוד בגן.
    כיוון שבגן נהוגים חופשים של משרד החינוך:
    א. כל חודש אוגוסט הילדה היתה בבית , שבועיים עם סבתא ושבועיים איתי
    ב. בחגים האחרונים היו חופשים מלאים כולל כל חג סוכות
    מתחילת השנה הנוכחית בתי בוכה בבקרים ולא רוצה ללכת לגן.
    יחד עם זאת מייד לאחר שאני עוזבת אותה והיא נשארת בגן , היא נרגעת (הגננת מתקשרת אלי כחצי שעה אחרי שאני הולכת). כמו כן נמסר לי מהגננות שילדתי נהנית בגן משחקת משתתפת. גם אמא שלי (שאוספת אותה מהגן ב 12:30) מספרת שהיא חוזרת שמחה. ולי הילדה מספרת מה היה בגן ואומרת שנהינתה והשתתפה. ראוי לציין שאני לא מרגישה שום סימני מצוקה בבית. הילדה מאושרת מאוד ופעילה מאוד.
    ברצוני לציין כי בתי פוחדת לעיתים קרובות מקטעים מסויימים בטלויזיה / DVD ומבקשת לא לראות בנחרצות רבה , כמו כן כשמגיעות מפעילות בגן היא מפחדת (למרות שבסופו של דבר היא משתתפת , והגננת מקפידה לשבת לידה ולהרגיע אותה).
    אודה להתייחסות:
    א. הבכי בבוקר כשהולכים לגן (אגב. לעיתים אין לי ברירה ואני מלבישה אותה בכח תוך כדי זה שהיא בוכה , ולוקחת בכח לגן . כאמור אני אם חד הורית ואין מי שישקח בבוקר את בתי מאוחר יותר , גם לא היתי רוצה)
    ב. נושא הפחדים שציינתי

תודה איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן

איריס
    21/10/2009

אודה להתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגויות הילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2009

איריס שלום,
    שתי ההתנהגויות שתיארת הן נורמטיביות לחלוטין ותואמות את גיל הילדה.
    הפרידות בבוקר עשויות להיות קשות במשך כל השנה, אבל אם בתך לאחר מכן נרגעת ומשתפת פעולה עם צוות הגן, זה הדבר החשוב. כדאי לחשוב על דרכים להקל עליה במהלך הפרידה - לבדוק האם היא לא רעבה מדי בבוקר, האם היא ישנה מספיק בלילה, האם יש חפץ מהבית שהיא יכולה לקחת עמה, וכדומה. חשובים גם המסרים שלך לגבי כמה את סומכת על הגננת, האשמה/קושי שלך עם העבודה שלך, וכדומה. אגב, הבת שלך היא מספיק קטנה כדי שתוכל לישון בלילה עם הבגדים שאותם תלבש בבוקר לגן (אלא אם כן את מלבישה אותה בבגדים "חגיגיים" במיוחד לגן), ובכך תוכלו שתיכן להימנע מעימות אחד ולהתחיל את הבוקר באווירה טובה יותר.
    הפחדים שהיא מפגינה הם בהחלט בטווח התקין לגילה, ואם משהו מפחיד אותה יש לעצור את ה-DVD או לכבות את הטלוויזיה. בעיניי נהדר שהיא מבטאת את הפחד בנחרצות ויודעת לשמור על עצמה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן

איריס
    23/10/2009

אני מאוד מודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו