מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום!פלונית18/10/2009
היי, אני בת 25 בפעם הראשונה בפורום. מאז גיל 18 אני גרה לבד, לא כי רציתי, כי ההורים שלי לא רצו שאשאר. מגיל 16 אין לי ממש בית. הרבה פעמים ההורים שלי ביקשו שאלך, עד שבגיל 20 שהשתחחרתי מהצבא, לקחתי הלוואה, שכרתי את הדירה הראשונה שלי, עבדתי, כיסיתי את ההלוואה והמשכתי לשלם את ההוצאות הרגילות. מגיל 18 אני גרה לבד, כי הייתי נשארת לישון בבסיס שלי, בלשכה, בלי שאף אחד ידע. לפעמים המפקד שלי היה בא בלילה מאוחר, או בבוקר מוקדם, הייתי שומעת אותו נכנס ומתחבאת. הייתי נורא מתביישת ולא רציתי שאף אחד יידע. הייתי מתקלחת בשירותים של הלשישכה. ובבוקר מכבסת את המדים שלי במכבסה בת"א. לפעמים , נתנו לי לחזור הבייתה, עד ששוב ביקשו שאעזוב. הייתה תקופה שגרתי לבד ואבא שלי ביקש שאחזור כי היה עצוב, אבל כבר ביום שחזרתי, אבא שלי הבין שזאת הייתה טעות לבקש ממני לחזור, כי אמא שלי כעסה. אז גרתי ברכב שקניתי לי, ושוב כיבסתי את הבגדים במכבסות, והתקלחתי במקלחות בחוף הים, ככה עבר לו קיץ שלם כמעט, בעבודה לא הרגישו שום דבר, עד שיכולתי לשכור עוד דירה. ומאז אני לבד. ההורים שלי פתאום כאילו חברים טובים שלי, אבל יש בי הרבה כעס. ואני לא רוצה לפגוע בהם, אני משתדלת להיות חברה שלה, אבל הפצע לא עובר וכשאני מוצאת את עצמי שוב לבד אני עצובה כל ערב כל יום כמעט. אחותי לאחרונה עברה לגור איתי, היא לפני צבא, ההורים שלי לא ביקשו ממנה ללכת, הא פשוט רוצה לגור איתי, כדי לא להיות בבסיס סגור (ההורים שלי עברו לגור בשטחי A) ראיתי הרבה פורומים, והרבה מוקדי תמיכה/עזרה לנשים מוכות, לגברים מכים, לגרושים, מה לא? אבל מי יכול לעזור לי? בעבודה שלי, חוץ מהבחורה שעובדת איתי, שיודעת שההורים שלי התאכזרו אליי קצת, והייתי תקופה אצל חברים כי לא היה לי כסף לשכ"ד אף אחד לא יודע. אני נורא מתביישת. האם יש איזושהי דרך לקבל עזרה? להתגבר על הבושה? אני לא שונאת את ההורים שלי, אבל לאחרונה אני יודעת שמה שאני מרגישה זה כעס, או אכזבה. אני מרגישה בעצם בלי הורים, למרות שאני מאחלת להם חיים ארוכים, אבל לא בחרתי לעזוב את הקן, אילצו אותי, וגם לא הייתי מוכנה לזה, למה אני כבר בת 25 ומרגישה כל כך הרבה עצב במקום בו הרבה חברות שלי באות ומקנאות בבית שלי,בדירה הקטנה והחמימה לדעתם שניראת לי מאד קרה, ריקה ואפורה כשאני לבד...האם יש פורומים או מישהו שיכול לעזור,לייעץ גם לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פלונית
ליאת גרוס20/10/2009נשמע שעברת הרבה קשיים ושאת כועסת בצדק.
אחת הבעיות היא שכשמדובר בהורים תמיד יש אמביוולנטיות עמוקה וקשה מנשוא. מצד אחד כבוד, אהבה, תלות רגשית, פנטזיה שלא נעלמת שיום אחד הכל יהיה אידילי. מצד שני כעס עצום, כאב, רצון לנקמה, שנאה אפילו. הקושי הוא להחזיק את שני הדברים האלה יחד. זה גובה כלכך הרבה אנרגיה שכבר לא נשאר כוח לשום דבר אחר.
חשוב שתפרגני לעצמך על כל מה שהצלחת להשיג לבד. למרות המציאות הקשה, יש לך המון כוחות כי הצלחת להסתדר ולאסוף את הדברים. פרגני לעצמך כי בעיני זה ממש מופלא ולא מובן מאליו. כל הכבוד לך...
טיפול פסיכולוגי הוא הדבר שהכי יכול לעזור אבל הוא גם עולה הכי הרבה כסף.
לצערי אני לא מכירה עמותות או כתובות לשיחות טלפון ללא תשלום כך שאני לא יודעת להפנות. אולי ער""ן.הייתי פונה גם לשירות הרווחה במקום בו את גרה. במקביל נסי לדבר עם חברה . בקשי ממנה רק להקשיב. להקשיב. לא לעודד. לא לתת עצות. רק להקשיב ולתת לגיטימציה לכל הרגשות שיעלו.
את מבקשת עזרה אבל לא מגדירה מה באמת את צריכה. נסי להגדיר קודם כל לעצמך, מה בתחושה שלך הכי יעזור לך במצב הנוכחי. אז יהיה יותר קל למצוא...
המון בהצלחה.
את כבר בגיל בו את יכולה להסתדר לבד. כיום את תלויה וזקוקה להם פחות. מצאי מטרה לחייך, עבודה בה את נהנת, בן זוג אוהב. מאחלת לך דף חדש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)