מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בהסתגלות לגן חדשאמא מודאגת19/10/2009
בני בן שלוש, עד עתה היה בגן פרטי, מאוד מוגן, עם מעט ילדים. הוא החל השנה בגן רב גילאי עם המון ילדים, רב הילדים גדולים ממנו בשנה וגם כבר מכירים אחד את השני. לבני קשה מאוד מאוד. הוא אמנם רק בוכה קצת בפרידה ולאחר מכן, על פי דיווחי הגננות, אינו בוכה ומשתף פעולה כך שמבחינתן הוא מסתגל. אך בבית הוא עצבני כל הזמן, הוא מתעורר בלילות צורח שאינו רוצה ללכת לגן.
נכנס כאן מרכיב נוסף, הוא בן יחיד והוא מאוד תמים וילדותי במגעו עם ילדים אחרים, הוא אינו יודע כל-כך להגן על עצמו וגם עוד לא כל-כך יודע איך לשחק ביחד עם ילדים אחרים. הוא רוצה את קרבתם אך עוד לא כל-כך מצליח לייצר משחק משותף לאורך זמן. הגננת מספרת שמרבית היום הוא מחפש את קירבתה (אני חושבת שפשוט לשם ביטחון).
אני רואה אותו מחפש את קרבתם של הילדים מהגן אך גם לא כל כך יודע איך לגשת וגם, מרביתם רואים בו קטן וכלל לא מתייחסים אליו או אפילו מבטלים אותו כדי להרגיש חזקים. זה גומר אותי!!
אני מאוד מודאגת - איך אדע שקשיי ההסתגלות שלו הם בגדר הסביר ושלא מדובר במשהו חמור יותר? אני חוששת שהכנסנו אותו להתמודדות שהיא גדולה על יכולותיו ושהוא ממש נפגע מכך. אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - וכן אשמח לתגובה מהירה
אמא מודאגת19/10/2009רק רציתי להוסיף זה שמה שמקשה במיוחד זה שלא ניתן לדבר איתו על הדברים, הוא ממש לא משתף וגם לא משתף פעולה בשיחות בנושא. אני גם רואה שהוא כל הזמן מחפש את קרבתם של הגדולים, הם מתעלמים ממנו והוא לא מוותר, ממשיך לנסות וסופג עוד דחיה. מה עושים?? אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגן
סמדר ריינר19/10/2009אביגיל שלום,
טוב מאוד שהילד לא מוותר, סימן שיש לו תקווה ואולי הוא לא כל כך סובל מהדחיה כמו שנדמה לך, משום מה את אומרת: "זה גומר אותי" אבל אותו זה לא גומר, הוא פייטר קטן וזה לא רע. נראה לי שאת מאוד מודאגת, ולא בטוח שאכן המצב כל כך גרוע. בכל מקרה, תמיד יש אפשרות להעביר אותו לגן עם ילדים קטנים יותר, לא קרה שום אסון בלתי הפיך יש הרבה גנים שעדיין מקבלים בשלב הזה של השנה. ניתן גם להשקיע ביצירת קשרים אחר הצהריים ולסייע לו להכיר את הילדים אחד על אחד בבית בתיאום עם ההורים. זו רק תחילת השנה והרבה דברים יכולים להשתנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)