מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרור שאלות בעניין מתבגרתאלי19/10/2009
1. איך מטמיעים אמפטיה בילדה "נטולת אמפטיה", חוץ מהחזקת כלכלב...
2.באילו דרכים מתמודדים עם בעיית ביישנות עמוקה שלה (אגב,היא ילדה יפה)
3.איך משכנעים אותה להגיע לפסיכולוג
אבקש תשובות להדיוט אבל ספציפיות או/ו קישורים או המלצות לספרים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרור שאלות בעניין מתבגרת
סמדר ריינר19/10/2009אלי שלום,
המתבגרת לא מוכרת לי וקשה לענות באופן כללי. אבל נראה מאופן ניסוח השאלה שנורא רוצים לשפר אותה ולשנות אותה, והיא נעלבת מהביקורת (מה שגם נראה כמו ביישנות) ומסתגרת ומתנגדת עוד יותר. קודם כל כדאי אולי לשנות גישה ולהוריד ממנה חלק מהלחץ, שנדמה לי, מהפרטים המועטים שניתנו, שקיים עליה. ילדים רבים מתנגדים ללכת לפסיכולוג כיוון שהם מרגישים שזה אומר עליהם שהם לא בסדר. אולי כדאי לקחת חלק מהאחריות גם על ההורים, ללכת ולפגוש את הפסיכולוג לכמה פגישות מקדימות של הדרכת הורים ולבדוק מה חלקם במצב, ואז לראות אם יש צורך בטיפול גם עבור הערה, ואם כן מתוך הכרות עם המשפחה, איך משכנעים אותה, שהטיפול הוא למענה ולא בגלל שההורים לא מרוצים ממנה כמו שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אלי19/10/2009ראשית תודה ונעדכן:
מדובר בטום בוי רצינית עד לפני שנתיים . השתנתה מאז בבגדיה אך נותרה קשוחה מאד ושתלטנית . נולדה כזו. זה בולט בפרט בהשוואה לאחותה שכמעט באותו גיל.
מדובר גם בביישנות רצינית עד כדי המנעות מלהביט בעיניו כמעט של כל אחד, למרות יופיה.
לאור זאת נבקש תשובות ספציפיות מעודכנות ככל שניתן במגבלות הפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת ביישנית
סמדר ריינר19/10/2009שלום אלי.
התשובה הבסיסית שלי לא השתנתה לאור הנתונים החדשים. אני מתרשמת שגם ההתנהגות הקשוחה היא סוג של הגנה והסתגרות. משום מה הנערה חשה כנראה שלהיות עדינה ויפה משמעותו גם להיות פגיעה. והיא מנסה להימנע, כך אני מעריכה מהחודרנות של הסביבה אפילו על מחודרנות שהיא רק במבט. זו רק השערה שלי, כמובן שצריך להכיר את המשפחה והערה כדי לדעת יותר. לא ברור לי גם למה אתם רוצים להפנות אותה לטיפול, האם היא סובלת או שאתם סובלים או לא מרוצים ממשהו? בכל אופן אם יש צורך בטיפול והיא מסרבת אני חוזרת על המלצתי לפנות להדרכת הורים או לטיפול משפחתי, שבו כל המשפחה מטופלת והמוקד הוא לא עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)