העדפת אבא על אמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העדפת אבא על אמא
    ענת
    19/10/2009

שלום לכם
    יש לי ילד בגיל 7 (כיתה ב') וילדה בת 4. הילד שלי מעדיף באופן מובהק את אבא שלו על פניי, זאת למרות שאני זאת שנמצאת עם הילדים רוב הזמן. אני מגיעה הביתה בזמן שהוא מגיע מביה"ס, מכינה איתו שיעורים, חוגים, חברים וכד'. אבא מגיע מאוחר יחסית ונמצא עם הילדים בכל רגע שהוא בבית.
    אצלי זה נעשה תוך כדי ביצוע עבודות הבית. עליי לציין כי ביתי מעדיפה אותי רוב הזמן אבל לא כמו הבן. לאחרונה לילד ולבעלי יש ביום שישי ושבת זמן איכות קבוע בחוות סוסים שמאז הילד עוד יותר מעריץ את אבא שלו. העניין גורם לי לתסכול רב ולמרמור עד כדי כך שלפעמים אני מוצאת את עצמי יותר חסרת סבלנות כלפי הילד, לדוגמא: אם אני מציעה לו לעשות איתו משהו, אז הוא אומר שהוא מעדיף לעשות את זה עם אבא. העניין גרם לי בימים האחרונים גם למריבה עם בעלי שכן אני לא יודעת איך להתמודד עם העניין. בעלי טוען הוא בסך הכל ילד ולא חושב על מה שהוא אומר, אבל זה לצערי לא גורם לי להיות נינוחה. הייתי רוצה בבקשה שתעזרו לי ללבן את הבעיה ולמצוא דרך לחשיבה חיובית אחרת, אני די חסרת אונים ולא רוצה לגרום לתסכול שלי להשפיע על הילד שהוא כמובן אהבת חיי.
    תודה רבה לכן- אמא מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העדפת אבא על אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדפת אבא

ליאת גרוס
    20/10/2009

שלום ענת
    הרבה בנים בגיל זה מעדיפים את אבא כי איתו הם יכולים להזדהות ויש להם יותר שפה משותפת. הוא מתחיל להיות גבר קטן ומחפש להיות עם הגבר הגדול. בנוסף הוא מרגיש שהבת היא שלך ולכן הוא רוצה ייחודיות עם האב. זה לא בגלל שאת אמא לא מספיק טובה. ייתכן אפילו שבבפנים שלו, את דמות יותר משמעותית כי את לרב שם בשבילו.זה שמעדיף לבלות עם אבא לא אומר כלום עלייך או על האימהות שלך. באמת שלא.
    אם לא תקחי את זה כביקורת - תוכלי להסתכל מהצד ולשמוח שיש לו אבא כזה ושיש בינהם קשר קרוב. לא כל הילדים זוכים לזה. תני להם לגיטימציה.תשחררי.
    בדקי עם עצמך מה בך ובעברך גורם לך לחוש ככה.למה את לא בטוחה באימהות שלך ובעצמך?
    אם זה לא מספיק, פני לייעוץ או טיפול קצר. יכול לעזזור המון.
    חבל על המרמור. תשדמרי אותו לדברים רעים באמת...
    אני יודעת שזה קל לדבר וקשה לשנות הרגשה, אבל זה שווה לנסות. המחיר שכולם משלמים כרגע ועלולים לשלם אם תמשיכי כך הוא גבוה.

בהצלחה
    חייכי

ליאת ג
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת אבא על אמא

ענת
    21/10/2009

ליאת שלום
    אני ממש מודה לך על התגובה, נתת לי פרספקטיבה חדשה שעוזרת לי, כמו כן מחשבה חדשה שזה לא חריג.
    תודה רבה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף...

ליאת גרוס
    22/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו