איך לספר לילדים שסבא התאבד?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • איך לספר לילדים שסבא התאבד?
    אני
    19/10/2009

    שלום רב, אבי התאבד לפני 4 שנים. בזמנו ילדיי היו קטנים וסיפרתי להם שסבא מת כי נשבר לו הלב...דבר שדי נכון למען האמת.
    כיום הם בני 13 ו11, אני יודעת שאצטרך לספר להם אך זה מפחיד אותי. אני לא רוצה שיחשבו על זה הרבה ויראו בהתאבדות כמשהו לגיטימי..אם לסבא מותר גם לי מותר..אולי הזדהות ביום מן הימים. אני פוחדת מזה מאוד.
    השאלה היא איך מספרים כזה דבר. ומתי? אני פוחדת שיגלו לבד בבגרותם ויכעסו עליי.

    תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך לספר לילדים שסבא התאבד

    סמדר ריינר
    20/10/2009

    שלום לך,
    אכן ניחתה עליכם מכה קשה, לפני כ-4 שנים. לצערי אין דרך קלה או מיוחדת לספר זאת, אלא פשוט לספר את האמת, כמו שהיא. העבודה הקשה היא אחר כך, כמו שאת מתארת לעמוד בשאלות ובתחושות שבאות . כשהורים לא יודעים איך לספר משהו לילדים, אני תמיד שואלת איך הם קודם כל מספרים זאת לעצמם, ומה נשאר לא פתור אצלם. האם הסבא היה בדיכאון? האם דיכאון זה משהו שמוכר במשפחתכם? האם מכאן החשש שזה יעבור הלאה לנכדים? בכל אופן על פניו לא אמורה להיות להיות סיבה שהם יחשבו שזה מותר או יבצעו זאת בעצמם מתוך הזדהות. ובלי קשר עם הכניסה לגיל ההתבגרות יכולות לעבור עליהם תקופות של דיכאון, ועליכם להיות ערים ולהיות שם לצידם, כמו כל הורים למתבגרים.
    בהצלחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו