מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגויות שונות ומשתנותעמרי19/10/2009
שלום
יש לי שני בנים. האחד בן שנתיים ושבעה חודשים והשני בן שלושה חודשים. בני הבכור מאוד אוהב את האח שנולד לו ומגלה כלפיו יחס חם וחברי.
בני הגדול מאוד קשור אליי מאז ומתמיד.הייתי איתו זמן רב בבית בחופשת לידה, בגיל שנה וחצי הוא נכנס למסגרת בייתית וחמה מאוד ולמעשה רק השנה הוא החל לשהות במסגרת של פעוטון, בגיל שנתיים וחצי.
הוא מאוד אוהב את הבית ובכלל, אנחנו משתדלים לשהות הרבה יחד כל המשפחה, לצאת לטיולים וחוויות משותפות. בשבוע שעבר נסענו לכמה ימים לחופש על חשבון שלושה ימי גן.
מיד לאחר החזרה מהחופש, כשחזרנו לגן הוא התקשה מאוד להתאקלם שוב ובכה במשך היום בגן וביקש ללכת הבייתה. מובן שדווח לי על כך וכמובן שהגעתי לקחת אותו מוקדם מן הרגיל בימים אלו.
מדובר בילד שמטיב להתבטא ובעל יכולות שפתיות גבוהות ובכלל הוא ילד מדהים!
שאלותיי הן-
1. האם יכול להיות שהקושי שהוא חווה עכשיו קשור ללידת האח הצעיר על אף אהבתו אליו ולמרות שילדת לפני 3 חוד'? (ישלהניח שהוא מבין שאני נמצאת בבית במשך שעות היום ולא הולכת לעבודה)
2. האם ייתכן שהחופש ניתק אותו מהגן וכעת לא פשוט לו לחזור למסגרת זו?
אשמח לשמוע את חוות דעתכן מה יכול להיות הגורם לקושי אצל ילד שאוהב את הבית אך גם מטיב להשתלב בדר"כ..
תודה רבה וסליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות שונות ומשתנות
סמדר ריינר20/10/2009שלום עמרי,
נראה שחשוב לך מאוד להדגיש כמה הרמוניה ואוהבה יש במשפחתכם (בנך הבכור מאוד אוהב את אחיו, את היית איתו הרבה זמן בבית, אתם משפחה שמבלה הרבה ביחד ועוד) וכאילו יש שאלה שלא נשאלת כאן, איך זה יכול להיות שכל כך אנחנו משתדלים להיות נםלאים וחמים ולידל בכל זאת קשה? האם זה אנחנו או שקשה לו לחזור לגן? ובכן, לצערנו הרב גם אם אנחנו הורים ממש מושלמים אנחנו לא יכוים למנוע באופן טוטאלי כעס וכאב מילדנו. מאוד סביר להניח שבשלב מסויים בנך "קלט" באופן חדש מבעבר את המקום שתופס איו הקטן, וקשה לו עם זה. זה טבעי, ואם כולם יוכלו להכיר בכך שזה קשה ויאפשרו לו לעבור את הקושי, הוא גם יצא ממנו. נשמע לי בעיקר שקשה לך להכיר מכך כי את מרגישה אשמה שלא הצלחת למרות מאמצייך הרבים וכל מה שנתת לו, למנוע ממנו כאב. זוהי משימה בלתי אפשרית, את פשוט צריכה להניח כאן את האשמה ולקבל שבכל זאת כואב לו. למרות שהוא גם אוהב את אחיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר המון תודה
עמרי21/10/2009על התשובה הרגישה ועל האבחנה הטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)