תסביך אדיפוס?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תסביך אדיפוס?
    עמרי
    19/10/2009

שלום
    בני בן שנתיים ושבעה חודשים.
    לאחרונה כשהוא מתעורר בלילה, הוא אינו מעוניין שאביו ייגש אליו אלא רק אני ולעתים אף מגיב אליו בתוקפנות מילולית בסיטואציות כאלה ואחרות כגון- "לך מכאן"/ "אני רוצה רק את אמא " ואפילו- "אני אהרוג אותך" (שאת הביטוי הזה הוא שומע לעתים מדודנו אשר נוהג לומר זאת לחרקים שבהם הוא נתקל..)
    אנחנו כמובן תמיד מגיבים לביטויים אלה.
    יש לציין כי אביו מאוד משקיע מזמנו על מנת לבלות איתו והם נהנים מאוד יחד מהחוויות המשותפות שלהם, מהטיולים סיפורים וכדו'
    מלבד זאת הוא אומר לי שהוא רק שלי ואני שלו, שיש רק לנו מקום במיטה, ליד שולחן האוכל ועוד...
    שאלתי היא- האם ניתן לשייך את ההתנהגות והגיל שלו לתסביך אדיפוס? ושנית- כיצד עלינו להגיב להתנהגויות אלה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסביך אדיפוס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסביך אדיפוס

סמדר ריינר
    20/10/2009

שלום עמרי,
    אכן זיהיתם נכון, זהו תסביך אדיפוס. כדאי ורצוי להתייחס בהומור ולא להיעלב. מתי שמתאפשר להענות לו ולאפשר את ההתנהגות מתי שניתן ומתי שזה מפריע או מוגזם - לשים גבול. כמו בכל דבר אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו