טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום בני בן שנתיים ושבעה חודשים. לאחרונה כשהוא מתעורר בלילה, הוא אינו מעוניין שאביו ייגש אליו אלא רק אני ולעתים אף מגיב אליו בתוקפנות מילולית בסיטואציות כאלה ואחרות כגון- "לך מכאן"/ "אני רוצה רק את אמא " ואפילו- "אני אהרוג אותך" (שאת הביטוי הזה הוא שומע לעתים מדודנו אשר נוהג לומר זאת לחרקים שבהם הוא נתקל..) אנחנו כמובן תמיד מגיבים לביטויים אלה. יש לציין כי אביו מאוד משקיע מזמנו על מנת לבלות איתו והם נהנים מאוד יחד מהחוויות המשותפות שלהם, מהטיולים סיפורים וכדו' מלבד זאת הוא אומר לי שהוא רק שלי ואני שלו, שיש רק לנו מקום במיטה, ליד שולחן האוכל ועוד... שאלתי היא- האם ניתן לשייך את ההתנהגות והגיל שלו לתסביך אדיפוס? ושנית- כיצד עלינו להגיב להתנהגויות אלה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום עמרי, אכן זיהיתם נכון, זהו תסביך אדיפוס. כדאי ורצוי להתייחס בהומור ולא להיעלב. מתי שמתאפשר להענות לו ולאפשר את ההתנהגות מתי שניתן ומתי שזה מפריע או מוגזם - לשים גבול. כמו בכל דבר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד