בעייה ביצירת קשרים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעייה ביצירת קשרים חברתיים
    שירה
    20/10/2009

שלום,
    יש לי תאומים בני 4, בן ובת, הבת לרוב מעדיפה לשחק עם הבנים וכמעט ולא יוצרת קשרים חברתיים עם בנות, אלא ביוזמה שלי- שאני יוצרת עם האמא של הילדה מפגש בין הבנות.
    העיניין הוא שהיא ילדה חברותית ושובבה שמאוד אוהבת ילדים, אך לא הגיע לשלב בו הקשרים שלה נוצרים מתוך יוזמה שלה , אין לה ממש ילדה מהגן או מהסביבה שהיא מחוברת אליה, הכל מאוד שטחי.
    אני שמה לב כי ילדות אחרות בנות גילה יוצרות קשרים חברתיים , מזמינות אחת את השנייה והמצב מדאיג אותי.
    עם אחיה התאום אין לי בעייה כזאת, הוא מאוד חברותי, מאוד אהוד על ידי חבריו, אני אומנם יוצרת את המפגשים החברתיים- לרוב, אבל אני רואה שיש לו חברים קרובים בגן שהוא מחובר אליהם יותר .
    החשש שלי הוא לגבי הבת- האם זה גיל שבו נוצרות חברויות בין ילדים, ואם כן מה זה אומר לגביה?
    האם יש טיפים שאוכל להתשמש בהם כדי לעזור לה חברתית? ומה עלי לעשות כדי שתהיה יותר בחברת בנות ולא בנים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם באמת קיימת בעיה?

ליאת גרוס
    20/10/2009

שלום שירה
    העובדה כי ביתך מעדיפה בנים אינה בעייתית כלל. מחקרים מוכיחים כי בנות TOM BOY מצליחות יותר בחיים. בדר"כ זה עובר בגיל 6-10. לא הייתי מתערבת כלל בנושא.
    נקודה נוספת - היזהרי מאד מהשוואות עם האח. אז מה עם הוא יוזם יותר? זה לא אומר שיש לה בעייה , זה רק אומר שהצרכים האישיים והחברתיים שלה כיום שונים משלו. אצל תאומים יש את אפקט הנדנדה בינהם כך שמצבה עוד יכול להשתנות וגם שלו. בכל אופן אל תשדרי לה באף דרך שכדאי שתהיה יותר כמוהו. את רק תשיגי את האפקט ההפוך.
    העובדה שחברותית, אוהבהת ילדים ומשחקת איתם בגן מספקת לחלוטין. נסי לבדוק מה היא רוצה וצריכה. אם רע לה ומשעמם לה- חשוב לפעול ולהתערב אך אם לה טוב כרגע - תתני לה לבחור. תקשיבי לה. אם היא רוצה שתזמי קשרים אחרי הגן, עשי זאת אך אל תלחצי. קבלי אותה כמו שהיא.
    היא עוד קטנה. זה בסדר שזה שטחי... חכי עוד שנה לפני שאת מתחילה לדאוג.
    אני סומכת על תחושה של אמא ואולי כל מה שכתבתי לא נכון- אבל כדאי שתבדקי עם עצמך יותר לעומק על מה הדאגה... מה מפחיד? האם כל הבנות בגילה אחרות או שרק חלק ?

חשבי על זה
    את מוזמנת לחזור ושתף במחשבותייך

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו