מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעייה ביצירת קשרים חברתייםשירה20/10/2009
שלום,
יש לי תאומים בני 4, בן ובת, הבת לרוב מעדיפה לשחק עם הבנים וכמעט ולא יוצרת קשרים חברתיים עם בנות, אלא ביוזמה שלי- שאני יוצרת עם האמא של הילדה מפגש בין הבנות.
העיניין הוא שהיא ילדה חברותית ושובבה שמאוד אוהבת ילדים, אך לא הגיע לשלב בו הקשרים שלה נוצרים מתוך יוזמה שלה , אין לה ממש ילדה מהגן או מהסביבה שהיא מחוברת אליה, הכל מאוד שטחי.
אני שמה לב כי ילדות אחרות בנות גילה יוצרות קשרים חברתיים , מזמינות אחת את השנייה והמצב מדאיג אותי.
עם אחיה התאום אין לי בעייה כזאת, הוא מאוד חברותי, מאוד אהוד על ידי חבריו, אני אומנם יוצרת את המפגשים החברתיים- לרוב, אבל אני רואה שיש לו חברים קרובים בגן שהוא מחובר אליהם יותר .
החשש שלי הוא לגבי הבת- האם זה גיל שבו נוצרות חברויות בין ילדים, ואם כן מה זה אומר לגביה?
האם יש טיפים שאוכל להתשמש בהם כדי לעזור לה חברתית? ומה עלי לעשות כדי שתהיה יותר בחברת בנות ולא בנים?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם באמת קיימת בעיה?
ליאת גרוס20/10/2009שלום שירה
העובדה כי ביתך מעדיפה בנים אינה בעייתית כלל. מחקרים מוכיחים כי בנות TOM BOY מצליחות יותר בחיים. בדר"כ זה עובר בגיל 6-10. לא הייתי מתערבת כלל בנושא.
נקודה נוספת - היזהרי מאד מהשוואות עם האח. אז מה עם הוא יוזם יותר? זה לא אומר שיש לה בעייה , זה רק אומר שהצרכים האישיים והחברתיים שלה כיום שונים משלו. אצל תאומים יש את אפקט הנדנדה בינהם כך שמצבה עוד יכול להשתנות וגם שלו. בכל אופן אל תשדרי לה באף דרך שכדאי שתהיה יותר כמוהו. את רק תשיגי את האפקט ההפוך.
העובדה שחברותית, אוהבהת ילדים ומשחקת איתם בגן מספקת לחלוטין. נסי לבדוק מה היא רוצה וצריכה. אם רע לה ומשעמם לה- חשוב לפעול ולהתערב אך אם לה טוב כרגע - תתני לה לבחור. תקשיבי לה. אם היא רוצה שתזמי קשרים אחרי הגן, עשי זאת אך אל תלחצי. קבלי אותה כמו שהיא.
היא עוד קטנה. זה בסדר שזה שטחי... חכי עוד שנה לפני שאת מתחילה לדאוג.
אני סומכת על תחושה של אמא ואולי כל מה שכתבתי לא נכון- אבל כדאי שתבדקי עם עצמך יותר לעומק על מה הדאגה... מה מפחיד? האם כל הבנות בגילה אחרות או שרק חלק ?
חשבי על זה
את מוזמנת לחזור ושתף במחשבותייך
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)