מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 7מירית21/10/2009
שלום לכם
יש לי ילדה בכיתה ב היא הקטנה ויש לה שלושה אחים גדולים ממנה.
אני מרגישה שייש לה קושי לעמוד על רצונות שלה עם הילדים בכיתה ,אתמול היא סיפרה שהמורה אמרה לה שהשם שלה מוזכר הרבה פעמים ואז היא סיפרה לי שהילדה שיושבת לידה מאשימה אותה בכל מיני דברים ויום אחד הבת שלי החליטה לא לדבר איתה והילדה הכריחה אותה להשלים איתה .ואחר כך היא אמרה לילד שיושב בקבוצה "נכון שהיא {הכוונה לילדה שלי} מדברת הרבה ומעצבנת" הבת שלי אמרה לי אמא כמעט בכיתי . לא ידעתי איך להגיב ואחר כך היא אמרה לי הלוואי שהילדה לא היתה לומדת בכיתה .
הבעיה שבכל מקום שהיא יושבת יהייה ילד שירגיז אותה .
ואני לא יודעת איך לתמוך בה ואילו משפטים להגיד שיעזרו לה להתמודד עם הקושי להסתדר עם הילדים.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
סמדר ריינר21/10/2009שלום מירית,
נשמע שאת מאוד מזדהה עם הבת שלך, וכואב לך עליה נורא, ואולי זה קצת נשכח שאת שמעת רק צד אחד, הצד שלה, ולא ברור ממה שהיא מספרת מה החלק שלה בכך שכולם מאשימים אותה. נסי לברר איתה את הסיטואציה יותר בפירוט, מאיפה באו ההאשמות, ואיך קורה לה שהיא כל כך לא מרוצה. כמו כן נסי לשים לב האם זה קורה רק בבית הספר או גם בשעות אחה"צ, וגם מה קורה לה בבית, עם האחים אם יש, או בכלל, מה באמת קורה שם, והאם ההבנה שלה את הסיטואציה תואמת גם להבנה של שאר האנשים שהשתתפו בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מירית21/10/2009אני יודעת ומבינה שיש משהו בתגובות של בתי שגורמות לילדים להתנהג אליה בצורה כזאת .
איך אני צריכה להגיב במצב כזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים
סמדר ריינר21/10/2009התגובה שלך צריכה להיות תוצאה של הבנה מסויימת. קודם כל צריך להבין מה בתגובות של הילדה גורם לכך. את ניתן לעשות או על כך שצופים בה מהצד כשיש הזדמנות או מסיטואציות שקורות בבית. אם את לאל מצליחה להבין לבד אפשר לקבל מידע ממשיהו חיצוני, אולי המורה שמה לב, או משיהו מהמשפחה המורחבת. האם היא זו שמציקה קודם? האם מפרשת לא נכון סיטואציות כאילו הייתה בהן כוונה להעליב אבל בעצם זה לא נכון ואז היא מתחילה מריבה ואז זה מתגלגל ואז באמת כבר מעליבים אותה? אני לא יכולה לדעת כי אני לא נמצאת שם צריך להתחיל לעקוב אחרי האירועים האלה ולא רק על ידי הדיווחים הלא אובייקטיביים של ואז לנתח מה קרה ואיך אפשר להגיב אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)