מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי שקטרוית21/10/2009
שלום, ביתי הבכורה בכיתה א' וביומיים האחרונים שמתי לב שבחוברת חשבון ביתי לא עושה את עבודה הכיתה שנעשית בכיתה. שוחחתי עם מורתה והנ"ל אמרה לי שבמהלך שיעור חשבון הילדה מפטפטת ולעיתים סוגרת את החוברת בטענה שסימה את העבודה, אך בפועל הדבר אינו נכון. הבעיה אינה קיימת בנושא הקריאה והכתיבה. עוד ציינה המורה שיש לה אי שקט, קוצים בטוסיק (בשעור הספציפי).
כשאני ישבתי עם הילדה אתמול על השעורים בחשבון, הסברתי לה מה צריך לעשות והיא התמודדה.
אני לא שקטה עם ההערות של המורה, "קוצים בטוסיק", אי שקט, נתנה לי עוד דוגמא כשהיא מבקשת מהילדים להוציא חוברת רק הבת שלי עומדת ומוציאה את החוברת. האם זה מעיד על משהו? מה עלי לעשות? הערה: ביתי מחכה לי עד שאני מגיעה מהעבודה על מנת להכין שעורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט
סמדר ריינר21/10/2009למודאגת שלום,
זו רק תחילת כיתה א'. מותר לילדה שיהיה לה קשה להפנים ולהסתגל. חשבון זה מקצוע שקשה להרבה ילדים כיוון שהוא מופשט, ודורש ריכוז. הייתי קצת מחכה ורואה איך היא מסתגלת לפני שהייתי ממשיכה לדאוג. וכן הייתי עוזרת לה עם שיעורי הבית כמה שהיא צריכה זה בסדר גמור. זה שהיא מתמודדת אחרי שאת מסבירה זה סימן מצויין ואין סיבה שהיא לא תוכל להסתגל בכיתה בהמשך השנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוית21/10/2009ראשית, תודה על תגובתך המהירה, היא בהחלט מעודדת.
שאלה נוספת, הילדה נמצאת לאחר בית הספר עם גיסתי בבביתי. את שעורי החשבון הילדה מעדיפה לא לעשות בזמן הזה אלא להמתין לי (למרות שהיא יודעת את התשובות).
האם יש טעם להלחם בזה, או פשוט שתמתין לי עם השעורים? אני אמרתי לה שתנסה להכין לבד ומה שהיא לא מבינה תשאיר עד שאגיע מהעבודה.
החשש שלי, שזה לא ימשך גם שהיא תגדל.
אגב, יש לך רעיון מה עושים עם "קוצים בטוסיק" כפי שהמורה כינתה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר21/10/2009שלום למודאגת,
הייתי מניחה כרגע בצד את כל המאבקים ואת מה שהמורה אמרה זו רק ההתחלה וזה לא אומר כלום. אם בהמשך יהיו לה קוצים, וזה יהיה גםב בעוד מקצועות וזה ממש יפריע יהיה צורך לערוך אבחון כדי לראות ממה זה נובע. אתם ממש עוד לא שם, תני לילדה להרגיש אותך מלווה אותה ואל תתעקשי בינתיים, זו רק תחילת כיתה א' וזה מעבר קשה, היא זקוקה לאמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוית21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעלות את הביטחון שלה עי מחמאות
רוני21/10/2009אנו האימהות לוקחות הכל ללב.גם אני כזאת.אך לדעתי זה עניין של אופי של הילד.תעודדי אותה הרבה ,תגידי כמה את גאה בה וכמה היא ילדה נפלאה על מנת לעלות לה את הביטחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)