מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעית שינה ופחד תמידי שנעזוב אותואהרון סימה17/09/2007
שלום רב! ילד שלי עוד מעט בן 9. בגיל יותר קטן תמיד היה לו פחד שנעזוב אותו, הוא תמיד היה בודק איפה אנחנו. גם כאשר הוא נמצא בנוחיות הוא קורא לי וכשאני עונה הוא אומר "אמא אני אוהב אותך"
התופעה הזאת נעלמה לזמן מה ובחודשיים האחרונים זה חזר ובגדול! לפעמים כבר אני מאבדת סבלנות, אני מנסה לדבר איתו, מנסה לברר מה מפחיד אותו, מה מטריד אותו, אבל הוא כל פעם אומר לי שטויות. הוא מאוד מפחד להיות לבד ומאוד מאוד מתקשה להירדם. לפני כשנתיים נפטרה סבתא שלו ולפני 9 חודשים נולד לו אח. לירון הוא ילד מאוד רגיש, מאוד מתחשב, תמיד מוכן לעזור. בבית ספר אוהבים אותו, יש לו הרבה חברים. בבית הוא מקבל מעל ומעבר. אין לי מושג מה קורה איתו! האם תוכלו לכוון אותי מה עלי לעשות שאוכל לעזור לו. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שרון באומל17/09/2007שלום סימה
אמנם מעט חריג לגיל, אבל נראה שלבנך יש איזשהו סוג של חרדת נטישה, שעדיין לא התגבר עליה. אני מאמינה שהרגרסיה קשורה להולדת אחיו.
הייתי מנסה, בשעת רוגע, לדבר עימו על כך. משהו בנוסח: "שמתי לב שאתה מאוד מפחד להיות לבד וקשה לך להיפרד ממני, אפילו בלילה. יכול להיות שאתה פוחד שאם לא תראה אותנו, תאבד אותנו, או שלא נחזור, או שנפסיק לאהוב אותך". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף: להמשיך להבטיח שאתם תמיד תהיו שם בשבילו, גם אם הוא לא רואה אתכם.
הולדת אחיו יכולה להעלות אצלו שאלות לגבי כמות הזמן שאתם עימו ועד כמה המקום שיש אצלכם בלב עבורו נשאר אותו דבר ואולי כדאי לומר משהו גם בנושא זה.
אני גם מציעה לשקול פנייה לאיש מקצוע, על מנת לעמוד על שורש וחומרת הבעייה, ולקבל הכוונה עמוקה כיצד להתמודד עימה, אך זה, כמובן, לשיקולכם. פשוט ההתנהגות הזו אינה תואמת לגיל ומתאימה לגילאים צעירים הרבה יותר. "ההישארות" בתיטמות המעסיקות גילאים צעירים יותר עשוייה להעיד על נושא לא פתור.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)