מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות והתפתחות הציור לילד בן 4איריס21/10/2009
שלום, בני בן ארבע עוד חודש, התחיל גן עירייה חדש השנה. חשוב לציין כי לא היו לו ילדים שהוא מכיר בגן, מבנה חדש וצוות חדש. בתחילה הפרידות בבוקר היו קשות , הוא לא רצה ללכת לגן והיה בוכה נורא אבל נרגע אחרי כמה דקות ובסוף היום היה אומר לי שהיה לו כייף אבל שוב בוקר למחרת לא רוצה ללכת לגן ושואל מתי הגן יגמר ומתי יגיע יום שבת. היום המצב שונה - הוא נפרד יפה ופחות ופחות אומר שלא רוצה ללכת לגן. משחק יפה עם חברים ומתנהג יפה.
שני דברים שמטרידים אותי. 1. הוא החל להכניס את החולצה שלו לפה. הגננת התריעה על כך ואמרה שנעקוב חרי זה. הוא עושה זאת בעיקר בזמן שצריך להתרכז או לשבת בשקט ולהקשיב.
בשעת משחק בבית או בחוץ זה לא קורה.
דבר שני - הוא לא מתקדם בכישורי הציור. הציורים שלו עדיים מאוד בסיסיים על גבול השירבוטים. הוא צובע יפה מאוד מחזיק יפה את הטוש או צבע, אבל נראה שציור לא ממש מעניין אותו, ואם כבר אז הוא בעיקר מקשקש. הילד מאוד אתלטי וחזק, אין לו בעיה בחגורת הכתפיים. איך אפשר לעודד אותו לציור? ניסיתי לשבת איתו ולהראות לו ולבקש שיצייר לי, הוא עושה עיגול יפה מאוד, ועיגול בתוך עיגול גם אבל זהו.
תודה
וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות והתפתחות הציור ליד בן 4
סמדר ריינר21/10/2009איריס שלום,
המעבר לגן עירייה היה מלחיץ לכולכם, אבל בכל זאת הילד מסתגל וזה סימן טוב של כוחות ויכולות. הייתי מורידה את רמת הלחץ ואת תחושת המבחן סביב ההתנהגויות שלו והציורים שלו. הוא לועס את החולצה כסוג של הרגעה שהוא נזקק לה. אם את רוצה לצייר איתו עשי זאת תוך משחק והנאה, אפשר גם תוך השתתפות בציור שלו, ולא תוך העברת תחושה שאת נותנת הוראות וממתינה בחיל ורעדה אם מצליח לו לבצע אותם. אם באמת יש בעיה אפשר לבקש מהפסיכולוגית בגן שתצפה בו, אב יותר חשוב נראה לי כרגע להינות יחד איתו מהגדילה שלו ולא לשים דגש על הפגמים ועל הלחץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)