תחרותיות ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחרותיות ?
    דניאלה
    21/10/2009

שלום,
    בתי בת החמש ילדה חכמה, יפה ומפותחת מאד ביחס לגילה. מאד חברותית ובמקביל מאד תחרותית
    עם כל חברותיה, כמו כן היא עסוקה בהשוואות בינה לבין חברותיה כל הזמן. לדוגמא: כאשר באה לשחק איתה חברה היא כל הזמן שואלת שאלות כגון : " אצל מי יותר כיף לך אצלי או אצל..." או למי יש בית יותר יפה לי או..." .
    האם מדובר בחוסר ביטחון או תחרותיות יתר על המידה ? ואם כן איך אני יכולה לסייע לה להתגבר על התחושות האלו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחרותיות ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחרותיות

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2009

דניאלה שלום,
    הצורך להשוות את עצמנו לאחרים הוא צורך אנושי בסיסי, והוא חלק מההתפתחות התקינה. בערך מסביבות גיל 4-5, ילדים מתחילים להבחין בערך החברתי שהמבוגרים מייחסים לדברים שונים בעולם, ושיש דברים ש"נחשבים יותר" מאחרים. בעיניי, יש סוגים שונים של השוואות חברתיות. במידה ובתך עסוקה בהשוואות יתר על המידה, וגם מאוד לא מרוצה כאשר היא מגלה שלזולת יש יותר ממנה, חשוב מאוד להדגיש בפניה היבטים אחרים - לשמוח בחלקה, להבין שיש בתים שונים שיכולים להיות יפים במקביל או תואמים טעם אישי שונה, וכדומה.
    מהדברים שציינת, ניתן להבחין שבתך רגישה מאוד לערכים שהם יותר חברתיים-תרבותיים-משפחתיים, ונרכשים באמצעות אינטראקציה עם הסביבה. ילדים בגיל של בתך לרוב אינם עסוקים בהשוואות בין היופי של בתים שונים (כמו בדוגמא שהבאת). אני חושבת שיש כאן גם הזדמנות עבורכם ההורים, לבדוק באיזו מידה אתם עסוקים בהשוואה חברתית, ובאיזו מידה בתכם נחשפת לכך. וכמו כן - אלו התנהגויות של תחרותיות ו/או קושי לקבל השוואה חברתית שאינה בטובתכם, אתם מדגימים לה מבלי משים. כפי שאמרתי, חשוב המסר שאם מישהו אחר נהנה ממשהו, זה לא אומר שהיא חסרה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו