מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על ילד בן 3.8בעיה במשקל21/10/2009
שלום רב,
אני אמא לילד בן שלוש ושמונה חודשים ויש לנו בעיה קטנה, לילדי יש חברה בגן והם משחקים כל הזמן במשחקים כאלה כמו של מבוגרים, אני הולך לעבודה, ללימודים וכו'. לא מזמן הם התחילו לנשק אחת את השני בפה להתחבק ויש להם תינוק וכו'. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני לא אומרת לו כלום על זה ומצד שני אני לא חושבת שזה כלכך בסדר בגיל הזה לעשות דברים כאלה. מה אני צריכה לעשות על מנת לא לפגוע בו ולא להוריד לו את הביטחון. אני אמא חברה אני חושבת שאם אני היה חברה שלו הוא יספר לי הכל וישתף אותי בהכל ולא להיות אמא , אמא. לכן בעניין זה אני לא יודעת אך לגשת אליו בעניין הזה. תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות שההורה אינו מרוצה מהן
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009לאמא שלום,
אני חושבת שאחד מתפקידייך כאם הוא לסייע לבנך להבין כיצד להתנהל בעולם. ואת עושה זאת מתוך ההבנות שלך לגבי הסביבה החברתית שאנו חיים בה, ומתוך אירועים שהיו לך ומהם הסקת מסקנות כיצד כדאי או לא כדאי להתנהל. אם בעינייך לא מקובל שבנך יתנשק עם חברתו (אני אישית לא רואה בכך רע, הם בסהכ ילדים קטנים והדבר הוא חלק ממשחק, אבל כל הורה ראוי שיקבע במשפחתו מה הכללים) - עלייך לבקש ממנו לעצור זאת. הרי, אם המשחק היה כולל הרבצת מכות נמרצות זה לזה, אני מתארת לעצמי שהיית פחות עוצרת את עצמך מלהעיר לו.
בעיניי חלק ניכר מההורות הוא עיצוב ההתנהגות הנכונה אצל הילד; אל לך לחשוש מלחנך אותו, גם אם הוא ייעלב או יכעס. לא ברור לי גם למה את חוששת שאם תעירי לו, הביטחון שלו יירד. היכולת לקבל ביקורת היא תכונה חשובה, שיש לעודד אותה, ולסייע לילד להתמודד עם המתח שהביקורת מעוררת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)