ציור של ילד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ציור של ילד
    מירי
    21/10/2009

בני בן 4 לאחרונה צובע את הציורים בשחור.מהגן הוא מביא ציורים בצבע שחור ובבית צובע בגואש שחור.יש לציין שהוא ילד יחיד. מקבל כל מה שהוא רוצה..!יש לו חברים ובעיקר הוא ילד שמח.{אני בחודש שביעי להריון והוא יודע שצריכה להיות לו אחות....}האם זה מצביע על משהו מפחיד???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציור של ילד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציור של ילד

סמדר ריינר
    21/10/2009

מירי שלום,
    לא בהכרח צביעה בשחור אומרת משהו מפחיד, הילד מבטא את עצמו ויכולות להיות לכך כל מיני משמעויות. לפי מה שאת כותבת הוא ילד יחיד ומקבל כל מה שהוא רוצה. זה נשמע שאת מצפה שלא יהיהו לו אף פעם טענות ולא יהיה לו אף פעם קשה. את צריכה לדעת שלילדים יש תוקפנות מולדת ובריאה, ואם נותנים להם הכלולא מוכנים לקבל שום תגובה מהם שלא עולה בקנה אחד עם הכרת תודה, יכול להיות שהם לא ידעו איך לבטא תחושות של כעס, תוקפנות או כל דבר אחר שהוא בהחלט נורמלי ולא מפחיד בכלל אצל כל אדם. יכול להיות שהשחור והגואש באים לבטא את רצונו יקבלו גם את הצדדים המלוכלכים והשחורים שלו ולא ידחו אותם. לכל אחד יש צדדים כאלה וזה בסדר גמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפץ מעבר

מירי
    21/10/2009

ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה. יש לי שאלה נוספת.
    לבני בן ה4 צריכה להוולד אחות בעוד חודשיים.
    * הוא עדיין ישן בחדר של ההורים{בגיל 3 ישן בחדרו אך לפתע פתאם קיבל 3 התקפי אפילפסיה ומאז עברו 7 חודשים והוא ישן ב מיטה מתקפלת בחדר ההורים}
    ו* גם לוקח מוצץ וחפץ מעבר{פאה של שערות...}
    האם הוא צריך להגמל מהמוצץ וגם לעבור חדר בבת אחת,?האם בכלל צריך להוריד קודם מוצץ?או אחרי הלידה?
    תודה רבה לכם.
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסת אחות חדשה למשפחה

נעמה סבג שמש
    21/10/2009

מירי היי,

הולדת אחות לא מצריך ממנו לוותר על המוצץ. מה הקשר? הגמילה צריכה להעשות בהתאם לילד ולא בגלל צורך חיצוני. יותר מכך, הלידה רק תקשה על העניין.

הייתי ממליצה להעבירו חדר כבר עכשיו כדי שלא ירגיש ש"פינו" אותו כדי שיהיה מקום לאחותו. לכן, כדאי שתעבדו על זה כבר עכשיו.

את מוזמנת לקרוא לגבי הנושא במאמרים באתר שלי או באתר זה, ובכתבות "מהתקשורת" באתרי.

לידה קלה ובהצלחה!
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו