מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציור של ילדמירי21/10/2009
בני בן 4 לאחרונה צובע את הציורים בשחור.מהגן הוא מביא ציורים בצבע שחור ובבית צובע בגואש שחור.יש לציין שהוא ילד יחיד. מקבל כל מה שהוא רוצה..!יש לו חברים ובעיקר הוא ילד שמח.{אני בחודש שביעי להריון והוא יודע שצריכה להיות לו אחות....}האם זה מצביע על משהו מפחיד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציור של ילד
סמדר ריינר21/10/2009מירי שלום,
לא בהכרח צביעה בשחור אומרת משהו מפחיד, הילד מבטא את עצמו ויכולות להיות לכך כל מיני משמעויות. לפי מה שאת כותבת הוא ילד יחיד ומקבל כל מה שהוא רוצה. זה נשמע שאת מצפה שלא יהיהו לו אף פעם טענות ולא יהיה לו אף פעם קשה. את צריכה לדעת שלילדים יש תוקפנות מולדת ובריאה, ואם נותנים להם הכלולא מוכנים לקבל שום תגובה מהם שלא עולה בקנה אחד עם הכרת תודה, יכול להיות שהם לא ידעו איך לבטא תחושות של כעס, תוקפנות או כל דבר אחר שהוא בהחלט נורמלי ולא מפחיד בכלל אצל כל אדם. יכול להיות שהשחור והגואש באים לבטא את רצונו יקבלו גם את הצדדים המלוכלכים והשחורים שלו ולא ידחו אותם. לכל אחד יש צדדים כאלה וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר
מירי21/10/2009ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה. יש לי שאלה נוספת.
לבני בן ה4 צריכה להוולד אחות בעוד חודשיים.
* הוא עדיין ישן בחדר של ההורים{בגיל 3 ישן בחדרו אך לפתע פתאם קיבל 3 התקפי אפילפסיה ומאז עברו 7 חודשים והוא ישן ב מיטה מתקפלת בחדר ההורים}
ו* גם לוקח מוצץ וחפץ מעבר{פאה של שערות...}
האם הוא צריך להגמל מהמוצץ וגם לעבור חדר בבת אחת,?האם בכלל צריך להוריד קודם מוצץ?או אחרי הלידה?
תודה רבה לכם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסת אחות חדשה למשפחה
נעמה סבג שמש21/10/2009מירי היי,
הולדת אחות לא מצריך ממנו לוותר על המוצץ. מה הקשר? הגמילה צריכה להעשות בהתאם לילד ולא בגלל צורך חיצוני. יותר מכך, הלידה רק תקשה על העניין.
הייתי ממליצה להעבירו חדר כבר עכשיו כדי שלא ירגיש ש"פינו" אותו כדי שיהיה מקום לאחותו. לכן, כדאי שתעבדו על זה כבר עכשיו.
את מוזמנת לקרוא לגבי הנושא במאמרים באתר שלי או באתר זה, ובכתבות "מהתקשורת" באתרי.
לידה קלה ובהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)