מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בכיתה א עם חבר בכיתה זאמא21/10/2009
שלום
בני נכנס בספטמבר לכיתה א, בי"ס איזורי (אנחנו גרים בקיבוץ) מ א - ח
יש גבולות ברורים וידוע לכולם שהילדים הגדולים לא נכנסים לחצר ולבנין של כיתה א ו ב
היום בערב הוא סיפר ליש שיש לו חבר חדש שהוא מאוד אוהב אותו בשם איציק
כאשר שאלתי אותו מאיפה איציק הוא אמר שהוא לא יודע ושהוא ילד גדול, בכיתה ז
שאיציק הזה משחק איתם בקפיצות, שהוא היה פעם בבנין שלהם ושהפעילות היתה בחצר
אני מאוד נלחצתי, שלחתי אימייל למורה ואני מתלבטת מה עוד לעשות
האם אני היסטרית או שזה די מוזר? אני מפחדת בעיקר מאלימות וניצול מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה א עם חבר בכיתה ז
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009לאמא שלום,
אני חושבת שטוב עשית ששלחת אימייל למורה וכדאי לברר את העניין המטריד אותך. ייתכן שתגלי שיש ילדים גדולים שהם חונכים של הקטנים או שהילד הגדול היה שם מאיזושהיא סיבה. גם אם הוא לא היה שם ב"רשות" ובמכוון, ייתכנו עוד סיבות להתחברותו לילדים הקטנים מלבד ניצול מיני.
יחד עם זאת, אני מאמינה שזו הזדמנות ללמד את בנך לשמור על עצמו ועל גופו, ולפנות למבוגרים כאשר מישהו עושה לו דברים שלא נעימים לו. בנך עבר למסגרת שהיא יותר מורכבת, מאיימת ולהבנתי גם רחוקה מהבית יותר מבעבר. הוא ייאלץ להתמודד עם התרחשויות שונות שלא נדרש להתעסק עמן בעבר, ואת תלווי אותו יותר ממרחק. לכן כדאי לחזק אצלו את היכולת לצאת מסיטואציה חברתית שאינה טובה לו, ולחדד את ההבחנה בין התנהגויות תואמות ולא-תואמות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)