מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגתרונית21/10/2009
שלום,
יש לי ילד בן 10 חודשים והוא מרבה לישון אצל הסבים שלו
מקסימום פעם בשבוע מכיוון שזאת הדרך היחידה שהם מתראים.
הם לוקחים אותו בשעות הערב המאוחרות ומחזירים אותו בבוקר.
וכשהוא מגיע אלי הוא דוחה אותי ומעדיף את הסבא
שאלתי היא כזו האם דרך זו לא טובה ויש להפסיקה?
יש לציין שהוא נורא אוהב אותם וקשור אליהם למרות המרחק
שאלתי השנייה היא אני ובעלי מתכננים ירח דבש שיארך כשבועיים שימלאו לילד שנה
השאלה היא האם כדי לדחות את ירח הדבש בשנה או שעדיף מבחינת גילו של הילד לנסוע עכשיו
כשאין עדיין לילד מושג של זמן
אודה לכם אם תענו לשאלתי בהקדם
בתודה מראש
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10 חודשים
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009עדן שלום,
לא ברור לי לגמרי הסידור עם סבא וסבתא - הם לוקחים אותו כשהוא כבר עייף ומחזירים אותו מיד בבוקר? אם כך הדבר, זה סידור לא ככ נוח עבור הילד וכדאי לחשוב עליו. למה שלא ייקחו אותו אחהצ או יבלו איתו במהלך היום (למשל יום שישי/שבת אם הם עובדים)?
לגבי הדחייה, ילדים רבים חשים כעס על ההורים גם לאחר פרידה קצרה, בה בילו במקום אחר. הכעס הוא תגובה תקינה למצב, יש לכבדו ולתת לילד את הזמן והמרחב לחזור לקשר עמך.
בהקשר לנסיעה - פרידה לשבועיים משני ההורים היא קשה ביותר לילדים בגיל הרך. לדעתי עדיף לדחות את הנסיעה או לנסוע כעת לנסיעה קצרה (בסביבות חמישה ימים) ואחכ לנסוע לפרק זמן ממושך יותר - כשהילד למשל יוכל לשוחח עמכם בטלפון ובכך להקל עליו בפרידה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)