ציפורניים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ציפורניים
    אפרת
    17/09/2007

בני אוראל הוא הבכור מבין שלושת ילדיי. אוראל בן 4, טליה בת שנתיים ושמונה חודשיים ואלון בן 7 חודשים.

בזמן האחרון אוראל החל להכניס את האצבעו לפה, והוא קוצץ את העור מסביב לציפורן, לפעמים גם את הציפורן. זה החל בערך כשנכנס לגן החדש לפני כשבועיים...

אוראל יודע כי זה מפריע לי כי אני מעירה לו על כך ומבקשת שיפסיק כי זה יפגע לו בגדילת הציפורניים... אני יודעת שאומרים גם להתעלם.... אני גם חושבת שהוא מחפש תשומת לב שלי...

אשמח לקבל התייחסות....

תודה

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפורניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפורניים

שרון באומל
    17/09/2007

שלום אפרת
    ייתכן והתנהגותו של בנך מעידה על חרדה ומתח פנימי, שעשויים להיות קשורים למעבר לגן חדש. הייתי אומרת לו משהו על כך. למשל: "שמתי לב שמאז שנכנסת לגן החדש התחלת לאכול את העור ליד הציפורן. לפעמים ילדים עושים את זה כשהם מרגישים שמאוד לא טוב להם בלב". תראי כיצד הוא מגיב לכך. האם אפשר לנהל איתו שיחה על כך, אפילו דרך משחק או סיפור על ילד שאוכל את העור סביב הציפורן. אם יהיה אפשר לתמלל את החרדה ואת המתחולל בעולמו הפנימי, יהיה לו פחות צורך לבטא את המצוקה באופן פיסי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפורניים

אפרת
    23/09/2007

לשרון שלום

ניסיתי לדובב את בני בסיפור על ילד יואב שהלך לגן והכיר חברים חדשים ומגננת חדשה אבל הוא כסס ציפורניים, ושאלתי אותו אם הוא יודע למה? בהתחלה הוא ענה כי יואב היה רעב, אח"כ הוא אצר שאמא אמרה שרק אם הוא יוכל את האוכל אז הוא יראה קלטת.... ששאלתי אותו אם כיף ליואב בגן ? הוא ענה: לא, כי הוא רוצה להיות עם אמא...

אציין כי בנוסף לכסיסת ציפורנים והעור מסביב לציפורן, אוראל גם מתאפק ובורח לו קצת פיפי בתחתונים... הכל החל במעבר לגן החדש... אני תמיד שואלת את הגננת והסייעת איך הוא בגן, והן אומרות כי הוא משחק יפה, משחק עם חברים, לפעמים הוא נזכר ושואל איפה אמא....

שמתי לב כי הוא גם טוען כי לפעמים הוא טוען לכאבי בטן ורוצה שסבא יטפל בו, ישמור עליו ... אדגיש כי נכון להיום אין לבני אוראל צהרון יהיה רק אחרי החגים וכל פעם סבא וסבתא לוקחים אותו מהגן... לפעמים אליהם הביתה ולפעמים אלי לעבודה, והוא תמיד מתלהב לבוא לי לעבודה...

מה דעתך?

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

שרון באומל
    23/09/2007

שלום אפרת
    ראשית, אני חושבת שעשית משהו נפלא עם בנך, ובעצם הוא נתן לך את הסיבה לכסיסת הציפורניים או לפחות חלק ממנה. עכשיו כדאי לצייד את בנך בכלי התמודדות להסתגלות לגן החדש. גם זאת ניתן לעשות על ידי כתיבת סיפור או משחק. נראה שהוא מגיב לכך יפה ומשתף. אני חושבת שלכשיסתגל, התופעה תחלש או תיעלם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אפרת
    24/09/2007

לשרון היקרה !

תודהרבה על העזרה, לא עלה בדעתי כי באמצעות אנלוגיה ספרותית אפשר להוציא מהילדים רגשות, חוויות... אני תמיד שמחה ללמוד דבר חדש , מה עוד שהדבר כה יעיל...

שוב תודה

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו