טיפול בילד בן ארבע שנושך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול בילד בן ארבע שנושך
    רונה
    17/09/2007

שלום,
    בני בן ארבע החל לאחרונה לנשוך את אחותו (הוא בדרך כלל מרביץ ומציק, אבל נשיכות לא היו חלק מכללי המשחק עד לאחרונה). הוא עבר לאחרונה לגן חדש וזה כנראה בין היתר תוצר לוואי של מתח.
    איך היית מציעה לטפל בזה? להעניש אותו? שיחה איתו לא עוזרת.
    אני מענישה אותו כך שבאותו רגע הוא הולך לחדר וגם כל הצעצועים שהוא שיחק איתם באותו רגע מוחרמים לכמה שעות. בעלי טוען שעונש חייב להיות קשור למעשה שהוא עשה ולכן אנחנו צריכים להעניש אותו במשהו שקשור באקט הנשיכה עצמו, וגם הוא טוען שהדרך הכי טובה היא להעלים התנהגות היא לא להתייחס ולא לעשות דרמה. הוא טוען שההתייחסות המוגזמת שלי לזה משרתת אותו.
    בקיצור, אנחנו חלוקים על אופן הטיפול.
    מה דעתך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילד בן ארבע שנושך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכות

שרון באומל
    17/09/2007

שלום רונה
    אני מסכימה איתך שאקט הנשיכות מעיד על מצוקה פנימית. אני חושבת שאת מטפלת בכך בצורה מצויינת. תפקידו של הענוש הוא להרתיע ואם את מרגישה שהעונש מפריע לילד שלך, זה אומר שזו דרך טובה.
    אני מסכימה עם בעלך שאת הענישה צריך לעשות בקור רוח ולא לעשות דרמה מהנשיכות, כי זה אכן משרת את הילד.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו