מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברות לוחצתמעיין23/10/2009
שלום רב,
בני בן הארבע נמצא בגן פרטי, בקבוצה שלו חברים כשמונה ילדים.
הוא אהוב מאד בגן, והגננת היתה מספרת שהילדים רבים מי ייהיה בחברתו, זה מושך לכאן וזה לכאן.
עם כל הילדים הוא בקשר מצויין, ועם רובם גם מחוץ לשעות הגן.
נוצרה מערכת יחסים קרובה במיוחד עם אחד הבנים, והשניים הפכו לצמד.
הבן החל להתלונן שאותו ילד לא נותן לו לשחק עם אף אחד אחר בגן מלבדו, שהוא חוסם אותו פיזית, כשהוא רוצה לשחק עם ילד או ילדה אחרים, שהוא צועק עליו, "מה אתה לא חבר שלי" בכל פעם שהוא משחק עם מישהו אחר. ביררתי עם הגננת ולדבריה אותו ילד פיתח תלות בבני, זה זמן רב, וזה עול כבד על כתפיים של ילד בן ארבע. ביקשתי ממנה להתחיל להפריד בינהם , והיא אכן עושה זאת בשעות העבודה בגן, ובמקביל ציננתי את מערכת היחסים מחוץ לגן. לאחרונה הבן שלי נרשם לחוג ובעקבותיו עוד מספר ילדים מהגן ובינהם אותו ילד, בשיחה שערכתי עם המדריך , לשאול איך היה ? הוא אמר לי שזה לא לטובתו שהחברים נמצאים איתו. וכשהגענו הביתה הילד הודיע שהוא לא מוכן ללכת לחוג בגלל שאותו ילד נמצא בו. אציין כי לפני שהחברים הצטרפו הוא פרח בחוג הזה.
אני אובדת עיצות, מצד אחד הבן שלי באיזשהו מקום אוהב את אותו הילד וגם הגננת אמרה לי שמה שמפתיע זה שהוא עדיין רוצה לשחק עם אותו חבר למרות גילויי אלימות,, מצד שני אין לי ספק שהוא מרגיש מאויים, ואיכשהו נשבה בחברות הזאת. הילד השני מתוק , אבל מאד כוחני, ואני לא מוכנה שהבן שלי יסתבך במערכת יחסים מהסוג הזה שיכולה לדעתי לפגוע לו בדימוי העצמי. אשמח ואודה לכל עיצה שתתנו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות לוחצת
סמדר ריינר23/10/2009שלום מעיין,טוב שאת שמה לב ושיש תקשורת פתוחה ופורה עם הבן שלך. עשית נכון כשביקשת מהגננת להפריד ביניהם. יחד עם זאת ל אהייתי עוסקת בזה מעבר לכך, ולא הייתי מייחסת כל הרבה חשיבות לעניין. "מערכת יחסים" נראה לי מושג קצת מוגזם, מדובר בילדים בני 4, ואם בגן הם מופרדים, והבן שלך הוא חברותי ומוצלח, את יכולה לבחור אם כל כך עקרוני מבחינתך שהוא ימשיך באותו חוג, או שבמסגרת החוג אפשר גם שהמדריך יפריד או ששם הם יהיו היחד אבל במקומות אחרים לא. לא הייתי מייחסת חשיבות כל כך קריטית לכל העניין מעבר לצעדים הנכונים שכבר עשית.
קשר אחד עם חבר לא מוצלח בחוג פעם בשבוע לא אמור לפגוע בביטחון העצמי של הבן שלך עד כדי כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תשובתך המהירה ועוד שאלה
מעין24/10/2009החוג הוא פעמיים בשבוע, וההפרדה בגן היא לא טוטאלית כמובן, אלא רק כשעובדים בקבוצות.
אבל בכל זאת תודה שהכנסת אותי לפרופורציות נכונות.
מעבר לזה רציתי לבקש את עצתך, כיצד עלי להדריך את הבן שלי להגיב להתנהגות מסוג זה.
לדוג' הגננת סיפרה לי שבאחד המיקרים שהוא רצה לשחק איתו, ובני לא רצה אותו ילד תפס את היד של בני בשתי ידיו בחוזקה וסירב לשחרר אותו במשך זמן ממושך והילד שלי נבהל ובכה.
אחרי זה הם הופרדו והגננת לקחה את הילד ההוא לשיחה. אח"כ הם שוב שיחקו כרגיל. מדובר אגב באירועים שחוזרים על עצמם.
עד עכשיו הדרכתי את בני לא לנהוג בשום אופן באלימות, אבל אני מתחילה לחשוב שאולי אם הוא היה בעצמו טיפה יותר כוחני או פחות עדין, הוא לא היה נאלץ לספוג התנהגויות מסוג זה. כיצד היית מייעצת לו , לו זה היה הבן שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
סמדר ריינר25/10/2009שלום מעיין,
אני חושבת שבנך הוא עדיין מאוד קטן, וסביר ונכון שהוא ייעזר בגננת כשמציקים לו. אני לא יודעת אם את יכולה להפוך את בנך לכוחני אם זה האופי שלו וכך הוא גדל בבית, אני גם לא יודעת אם את רוצה. אולי כשיגדל הייתי שולחת אותו לחוג של אומנויות לחימה או הגנה עצמית, לא כדי שיהיה כוחני, אלא להיפך שיהיה לו ביטחון עצמי גם ביכולות הפיזיות שלו ושתהיה לו בחירה של עוד אפשרויות תגובה. זה לא נקרא כוחני בעיני, כוחני שה משהו שרוצה לאיים ולהשתלט וזה משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק החוג ששלחתי אותו
מעין25/10/2009ואחרי השיחה הבוקר עם מנהל הגן , שאמר לי "בעקיפין" אבל בצורה מאד ברורה שכן על הילד להיות יותר אסרטיבי, ושהוא צריך לדעת להעיף ילד שתופס אותו, ולא לעמוד ולבכות ושהצוות יצטרך להתערב כל הזמן בסיטואציות כאלו. אז כן , לצערי הרב, כנראה שצריך להנחות את הילד להשתמש באלימות מסויימת. לא להתחיל אף פעם, אבל כן להגן על עצמך וכן לתקוף כשתוקפים אותך, כי ככה זה עובד בעולם האמיתי, וככל שמתבגרים זה ניהיה יותר גרוע.
מודה לך מאד על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)