מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי פתאומי של הילד ברצון להיות עםאבא גרוש23/10/2009
שלום אני אבא בן 34 לשני ילדים בני שנה וחצי ושנתיים וחצי
הקשר שלי עם הילד הגדול היה עד לפני שבועיים קשר מדהים של רצון עז של הילד להיות בחברתי שזה כלל לינה בסופי שבוע 1 לשבועיים וטיולים באמצע השבוע ועם אחותו הקטנה זה לא כלל לינה והמפגשים איתה היו רק בנוכחות אימה כי היא היתה בוכה כשהיא היתה איתי לבד.
לפני שבועיים שבאתי לקחת את הילד מבית אימו חל פתאום התנהגות הפוכה למה שהייתי רגיל והוא לא היה מוכן לבוא איתי ללא הצטרפות האם או אחותו זה כמובן התנהגות שהפתיעה גם אותי וגם את אמו בפעם הזאת וויתרתי על השבת המשותפת איתו והגעתי שוב יום למחורת רק כדי לשחק איתו והוא קיבל אותי בחיבוקים ונשיקות אחרי ששיחקנו קצת ניסיתי לגשש אם הוא מוכן לבוא איתי לטייל באוטו והתשובה שלו ש " גם אמא " שזה אומר רק עם אמא באה אז אני אבוא זה לא שהוא סירב לבוא איתי אלא התנה בזב שרק אם אמא תבוא גם...
אין לי מושג איך לאכול את המצב החדש הזה אני דיי מתוסכל ולא יודע איך להתנהג
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פתאומי
סמדר ריינר23/10/2009שלום ל"אבא גרוש",
לא כתבת כמה זמן מאז הפרידה ביניכם, אבל אני מחניחה שזו פרידה יחסית טריה. מדובר בילד קטן מאוד, ולא יכולתם בשל גילו להסביר לו מה קורה, הוא פשוט המשיך לתוך המציאות החדשה בלי להבין אותה. יכול להיות שרק לאחרונה נפל לו האסימון שמשהו לא בסדר, אבא ואמא לא ביחד והוא לא מבין למה הוא צריך להיות איתך לחוד, ולמה אמא לא יכולה לבוא. נראה לי, שבשל גילו הצעיר, לא צריך ללחוץ עליו, אלא ללכת בקצב שלו, וכשיוכל להבין יותר להסביר לו בהתאם לגילו את המצב, ולנסות לראות אם יוכל להתרגל אליו לאט לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה...
אבא גרוש24/10/2009הילד היה בגיל חצי שנה שהתחלנו את הליך הפרידה ככה שזה לא חדש עבורו רק ההתנהגות הקיצונית זה מה שמאוד מפריע לי יש אולי מצב שזה סוג של חרדת נטישה שהוא פיתח רק כלפיי האם בצורה טיבעית בגלל שכל הזמן הוא איתה ואם יש דרך להתמודד עם המצב הקיים?
ואני מאוד מודה לך על התשובה אני באמת אובד עיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
סמדר ריינר24/10/2009שלום "אבא גרוש",
הפתאומיות והקיצוניות שאתה מתאר גורמות לי לחשוב שכן היה גורם כלשהו לשינוי ושהשינוי הוא לא באופן טבעי בלבד בגלל שהוא רגיל לאמא. מה גם שאתה מתאר שהוא מוכן שאחותו תבוא איתכם במקום אמא, ככה שלא בטוח שזה קשור לאמא.
כדאי לנסות לחשוב מה יכול להיות הגורם לשינוי הפתאומי בחייו של בנך,האם חל שינוי בסביבה או באורח החיים שלכם, האם אימו יצאה לעבודה אחרי הרבה זמן והוא חרד יותר מההעדרות שלה, האם היחסים ביניכם ההורים השתנו לאחרונה לרעה עקב מחלוקת כלשהי , ובאופן לא מודע הילד חש זאת ומגיב לכך, האם קרה אצלך משהו בפעם האחרונה, שגורם לילד לחשוש (הוא הלך לאיבוד במקום שהייתם בו, היה נוכח במריבה שלך עם מישהו, נוספה בת זוג שלא הייתה קודם ונוצרו כללים חדשים בב"יחד" שלכם, שמת לו גבול באופן תקיף יותר שהוא לא רגיל אליו וכו'). במידה ונראה לך שעליתם על הבעיה, אפשר לדבר איתו עליה בהתאם ליכולת ההבנה שלו. בכל אופן לא הייתי לוחצת עליו, ומתאימה את עצמי לקצב שלו, גם אם זה אומר עוד הרבה זמן לוותר על הלינה שלו אצלך. אפשר בהדרגתיות לנסות להרגיל אותו שוב. בהתחלה רק להיות איתו לבד בחדר, אחר כך לצאת לחצר, ורק אחרי מספר פעמים לגשת לאוטו ולחזור, עד שיהיה מוכן לנסוע איתך וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר
אבא גרוש24/10/2009אני מאוד מעריך אותך על התשובות רק מה שהכי עצוב שכל מה שניסית לעלות כאפשרויות לשינוי הפתאומי של הילד לא קרו וההפך הוא הנכון היחסים עם אמא שלו מצויינים אני נותן לו להרגיש הכי רצוי ואהוב שהוא איתי ושום דבר חריג לא קרה בזמן האחרון אולי פרט קטן שזה עדין לא התממש שקיבלתי מהרווחה ומבית המשפט עוד לילה נוסף באמצע השבוע של לינה אצלי אבל פה כבר היה צריך להיות שינוי אצל האם ולא אצל הילד כי הילד עדין לא מודע לזה ....גם קשה לי להאמין שהאמא מרעילה את הילד עקב ההסדר החדש כי אם זה היה המצב אז הילד גם לא היה מתקרב אליי גם כשהייתי רק משחק איתו באיזור שלו אני פשוט בהרגשת חוסר אונים במיוחד שעכשיו זאת השבת שלי ולא ראיתי אותם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר
אבא גרוש24/10/2009אני מאוד מעריך אותך על התשובות רק מה שהכי עצוב שכל מה שניסית לעלות כאפשרויות לשינוי הפתאומי של הילד לא קרו וההפך הוא הנכון היחסים עם אמא שלו מצויינים אני נותן לו להרגיש הכי רצוי ואהוב שהוא איתי ושום דבר חריג לא קרה בזמן האחרון אולי פרט קטן שזה עדין לא התממש שקיבלתי מהרווחה ומבית המשפט עוד לילה נוסף באמצע השבוע של לינה אצלי אבל פה כבר היה צריך להיות שינוי אצל האם ולא אצל הילד כי הילד עדין לא מודע לזה ....גם קשה לי להאמין שהאמא מרעילה את הילד עקב ההסדר החדש כי אם זה היה המצב אז הילד גם לא היה מתקרב אליי גם כשהייתי רק משחק איתו באיזור שלו אני פשוט בהרגשת חוסר אונים במיוחד שעכשיו זאת השבת שלי ולא ראיתי אותם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי פתאומי
סמדר ריינר24/10/2009שלום ל"אבא גרוש",
קודם כל אני נורא מבינה את הכאב שלך. אלה הילדים שלך, וזה בטוח מאוד קשה לא לראות אותם כמו שהיית רגיל. זה כואב ומעליב, וזו תחושה של חוסר אונים.
יכול להיות בהחלט שאני לא מספיק מכירה את המשפחה שלכם ולא יודעת מה יכול לגרום לשינוי פתאומי כזה. יכול להיות גם שזה יעבור. בהחלט יכול להיות.
לא כל כך ברור לי מה הכוונה שהיחסים בינך לגרושתך מצויינים ובכל זאת נזקקת לרווחה ולבית המשפט כדי לקבל יום נוסף. האם זה אומר שזה משהו שהאמא לא הסכימה לתת מרצונה? יכול להיות שאתם מתאמצים נורא לא לריב ובכל זאת יש חילוקי דעות חריפים מתחת לפני השטח?
אני בטח לא מתכוונת שהאמא מרעילה, והדבר האחרון שאני חושבת שנחוץ עכשיו הוא לסכסך ביניכם. אבל יכול להיות שיישור ההדורים עם האמא (אם אכן צריך ליישר אותם, למרות שזה לא נראה על פני השטח) יוכלו לפתור את הבעיה עם הילד.
בוא נסכים ככה - אם זה משהו טבעי, שאין לו סיבה חיצונית ברורה, אז פשוט צריך סבלנות ולא להכנס ללחץ, ועם הזמן וההדרגתיות הילד יירגע, כי אין סיבה שלא.
אם בכל זאת, יש מתח סמוי ביניכם ההורים, וההישג שלך דרך בית משפט נתפס ככוחני, כדאי לנסות לראות אם אפשר להגיע להסכמות אמיתיות ולא רק דרך בית משפט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)