איך מתמודדים עם??????? 2 שאלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • איך מתמודדים עם??????? 2 שאלות
    שלי
    23/10/2009

    שלום רב הבת שלי בת שנה וחצי נמצאת שנה שניה במעון ויצו מתחילת השנה עד נכון להיום ננשכה כבר 12 פעמים (ואני לא מגזימה) פעם אחרונה היום בכתף וכל נשיכה משאירה בעיקבותיה למשך כמעט שבוע סימנים כחולים אדומים וסגולים .
    עד סוכות הילדה היתה יושבת לאכול יפה מאוד ליד השולחן מאחרי חג הסוכות פתאום מסרבת לשבת על כיסא ליד השולחן ולאכול (שוב לי לציין שהיו גם כמה נשיכות בכפות הידיים) רוב הניסיונות במעון מסתיימים בבכי היסטרי של הילדה שבסופם נותנים לה לשבת על הריצפה ולאכול לדעתי אולי נכנס לידלה פחד לאכול ליד השולחן רק בגלל עיניין הנשיכות. אז איך עלי להרגיל אותה חזרה להסכים לשבת ליד השולחן? האם באמתיכול להכנס פחד בגיל הזה וילד יכול לקשר אוכל לנשיכות?
    שאלה שניה בגן שלה היתה לה מטפלת משנה שעברה שעברה לקבוצה מעליה לגמולים והבת שלי כל הזמן רוצה להיכנס לאותה מטפלת לכיתה שלה ואף קוראת לה בשמה אותה מטפלת פתאום הפסיקה לעבוד ולא שומעים ממנה והילדה ממשיכה לקרוא לה אני מנסה להסביר לה ש**** איננה עוד ולא תחזור והיא ממשיכה ובוכה וכועסת איך מסבירים בדיוק לתינוק שאדם שהוא כל כך אוהב לא יעבוד עוד או בחופש?
    סליחה על האורך

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אני עדין מחכה לתשובות כבר ימים אחדי

    שלי
    27/10/2009

    מדוע לא ניתנו תשובות לשאלותי????

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך מתמודדים

    סמדר ריינר
    27/10/2009

    שלי שלום,
    קודם כל נושא הנשיכות הוא חמור, ואני מקווה שהוא מטופל על ידי הצוות במעון וננקטים צעדים על מנת למנוע אותם.לגבי האכילה ליד שולחן, לא הבנתי אם זה קורה רק במעון או גם בבית. את מציינת שזה קרה אחרי החזרה מחופש סוכות ולכן זה יכול להיות קשור גם למעברים הרבים שעברו על הילדה, משנה לשנה, אובדן המטפלת ויציאה לחופשות וחזרה מהן.
    יכול להיות שצוות המעון מתוסכל מהצב ומעביר את השאלה אלייך ואת מרגישה מתגוננת ומטילה חזרה את האשמה על הנשיכות במעון?
    נראה לי שכדאי לשבת ביחד עם הצוות, ואולי גם עם הפסיכולוגית שמייעצת להם ולחשוב ביחד, בלי האשמה, איך אפשר למשך תקופה לתת לילדה יותר תמיכה, היא כנראה מרגישה אבודה, הולכת לאיבוד בין הילדים ללא דמות שהייתה קשורה אליה, והיא זקוקה לזמן מוגבל לצורך הסתגלות למעברים שלה שבו תקבל התייחסות קצת יותר אישית עד שתסתגל.
    לגבי ההסבר על המטפלת, לא ברור לי מה רמת ההבנה המילולית של הילדה, אבל אולי אפשר לדבר איתה על כך, כלומר לתת לה מילים להבין מה היא מרגישה, שהייתה המטפלת שקראו לה כך וכך, והיא הלכה, ועכשיו הילדה מאוד עצובה. אולי נצייר לה ביחד ציור (אפילו קשקוש קטן ממנה שאת תכתבי עליו את השם). אולי גם גם אפשר לארגן ביקור חד פעמי אצל האשה כדי להפרד ממנה ולתת לה את הציור.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה על התשובה עוד הסברים קטנים

    שלי
    27/10/2009

    קודם כל גם בבית היא מסרבת לשבת גם במיקלחת כל מיקלחת מלווה בבכי קורע לב היא יושבת על הכיסא שלה ופשוט בוכה בכי קורע לב בזמן המיקלחת ואף ביד אחת תופסת אותי חזק כאילו מפחדת שאברח ממנה ואשאיר אותה לבד ככלל אני אם חד הורית עזבתי את אבא שלה שבועיים לפני הלידה ככה שהיא לא מכירה אותו כי הוא החליט שהיא לא הבת שלו כך שלפעמים הנסיכה קוראת לי אבא ולפעמים אמאולא מוכנה ללכת לאף אחד שאני באיזור
    לגבי הנשיכות המטפלות במעון לא מפילות עלי אני רק מעלה ספקולציות לגבי המצב החדש כי למשל בעגלה שלה היא יושבת בכייף בבימבה היא כן יושבת רק לאכול אינה מוכנה לשבת על כיסא ומכאן אני משערת שחלק מן הנשיכות קרו ליד השולחן
    לגבי המטפלת אין זו המטפלת שלה השנה זו מטפלת משנה שעברה שהבת שלי נקשרה אליה ולא רק היא רוב ההורים סיפרו שלילדים שלהם היה ויש משבר מאז שהיא עזבה הילדה סה"כ שנה וחצי אז טווח ההבנה הוא גבולי בגיל הזה כן היא מדברת קצת מצרפת אומרת למשל ביבה אין (אביבה אין) היא מצביעה על הגן ואומרת אביבה אז אני מסבירה לה שאביבה איננה יצאה לחופש כי איך אפשר להסביר לפעוט שהמטפלת X עזבה?
    תודה על ההתייחסות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חרדת נטישה

    סמדר ריינר
    27/10/2009

    שלום שלי,
    יש עניינים רבים לגבי פרידות ועזיבות אצלכם בבית. עזיבה שלך את בן זוגך, עזיבה שלו את הילדה (אפילו אם זה קרה לפני שהיא נולדה והיא כביכול לא יודעת- במציאות הוא לא איתה), יש את חרדת הנטישה במקלחת, יש את הקשיים באכילה ליד השולחן שקרו לילדה אחרי הפרידה מהמעון לחופשת סוכות ויש את המטפלת שעזבה. אני גם מתרשמת שהקושי שלך להסביר את העדרות המטפלת לילדה הוא גם קושי ריגשי שלך - כי הילדה ברמה מסויימת כבר מבטאת את זה היא אומרת: אביבה אין, לכאורה אין מה להסביר לה מעבר לזה. את בעצם לא שואלת איך להסביר לה אלא את שואלת איך להסביר לה בלי שיכאב. קשה לך לדעתי לראות את הכאב שלה כשהיא אומרת אביבה אין.
    אז קודם כל אם זה באמת מה שקשה, חלק ממה שאת צריכה לדעת ושצריך להתמודד איתו זה שאנחו לא יכולים לצערנו תמיד למנוע מהילדים שלנו את הכאב.
    דבר שני שאת צריכה לדעת הוא שהילדה שלך נמצא בגיל שבו המשימה ההתפתחותית שלה היא להפנים קביעות אובייקט, כלומר להתחיל להבין שגם היא לא רואה מישהו, הוא עדיין קיים. כשהיא תפנים את זה יהיה לה יותר קל למשל לעצום עיניים כשחופפים לה את הראש ולדעת שאת שם גם אם היא לא רואה אותך. היא נמצאת בתהליך להבין את זה, וחלק מהתהליך הוא לשאול הרבה פעמים אביבה אין? אני הצעתי את הציור והביקור אצל אביבה (הבנתי שהיא עזבה לפני שנה וזה לא סותר לפי דעתי) כיוון שזה ממחיש לילדה שאפשר שמישהו לא נמצא לידי אבל הוא נמצא במקום אחר, הוא לא "אין" לגמרי אלא רק לא פה, וגם ממחיש לה שגם אם מישהו לא פה הוא נמצא אצלי בראש כשאני מצייר לו למשל או חושב עליו.
    בנוסף הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול עבור עצמך כדי לעבד את הפרידות בחיים שלך (למשל מהאבא של הילדה), כי זה משפיע באופן לא מודע, ובלי שאת מרגישה על היכולת של בתך להתמודד עם חרדת הנטישה שלה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו