מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת מה זה לא!!!!גילה25/10/2009
אני אמא ל-2 הילדה בת 4.5 והקטן בן 2.5. מזה מספר שבועות יש לי בעיה עם הילדה, כל פעם שאני אומרת לה "לא" היא מתחילה לנדנד, לשכנע, ליבב,להתבכיין וכו'. זה כבר ניהיה בלתי נסבל. לדוגמא : מבקשת שוקולד לגן כל יום, אם אני מעיזה לומר לה : לא, היום תקבלי ריבה ומחר שוקולד- אז אני יודעת שאני נכנסת לסרט. היא תמיד היתה ילדה דעתנית וקשה, אבל אפשר היה להגדיר אותה ילדה טובה מאחר בד"כ בעזרת הסברים מפורטים מדוע לא -היתה משתכנעת. יש לציין, שכאשר אני אומרת "לא" אני לעולם לא חוזרת בי, ע"מ שתדע שלא יעזור כל הבכי.ולעיתים רחוקות היא ואני מגיעות לעמק השווה ושתינו מתפשרות לאחר המון זמן בכי (לדוגמא : נתתי לה חצי פרוסה שוקולד וחצי פרוסה ריבה). האם אני פועלת נכון בעקשנותי? האם עלי לוותר או שמא להיות קשוחה יותר ולהתבצר בעמדתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה זה לא.
סמדר ריינר25/10/2009שלום גילה.
אחד הדברים שכדאי לעשות במקרים כאלה הוא להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא. כשהבאת את הדוגמא עם הריבה והשוקולד, יכול להיות שזו רק דוגמה והיא לא מייצגת אך נשמע לי שאת החלטת על הריבה רק בגלל שהילדה ביקשה, כנראה בטון מצווה ומקומם, שוקולד. הרי זה לא שיש שיקול תזונתי או בריאותי למה ריבה יותר טובה משוקולד, מתוך הדוגמה נשמע שהויכוח היה רק לצורך מאבק הכוחות וכל אחת ניסתה להראות לשניה מי הבוס. נראה לי שאם מתעקשים כדאי לבחור על מה אחרת כל היום רצוף במאבקים, ואפשר גם לשתף את הילד ולהסביר לו את הרציונל להחלטות, זה גם עוזר לילד לגדול ולהבין איך העולם פועל, ואיך מפעילים שיקול דעת בחיים. אחרת החיים נראים לילד כמו רצף של החלטות שרירותיות שלא משנה למה מקבלים אותם אלא מה שחשוב זה מי מחליט. ובתוך עולם כזה נראה לבת שלך שחשוב שהיא תחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)