מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופה לנערה מתבגרתרונן25/10/2009
בתי בת 16 וכבר כמה ימים מסרבת לאכול הטענה שאין לה חשק.
כמו כן מתנהגת הצורה עצבנית ולא מוכנה להקשיב לאף אחד.
הילדה זקוקה לעזרה שאני כאב לא יכול להושיע.
מבקש עזרה דחופה מכל אחד שיכול לעזור או ליעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לנערה מתבגרת
סמדר ריינר26/10/2009שלום רונן,
יכול להיות שאתה מודאג בצדק,
נסה לגייס כל מי שאתה יכול, לא ברור היכן האם של הילדה, אתה פונה רק בשם עצמך, אבל אולי זה עניין שלא נוח לדבר עליו עם גבר, נסה לדובב אותה או לגייס דמויות נשיות במשפחה או חברים שיעשו זאת.
בכל מקרה, לא לעבור לסדר היום ולנסות להשיג את ההזדמנות לדבר איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
רונן26/10/2009תודה על ההתיחסות.
אונמם האם לא הוזכרה אבל גם היא ניסתה ולא הצליחה,הסבתא דיברה איתה והיא אמרה לה כמו שאמרה גם לי שמשהו עובר עליה אבל היא לא יודעת מה.
אני מבין שהיא בגיל הטיפשעשרה אבל זה עדין לא אומר שהיא לא צריכה לאכול.
האם יתכן בעיה חברתית?
אם כן, איך להתמודד עם זה? היא התחילה תיכון השנה.
האם יכולה להיות בעיה אחרת שאנחנו לא מבינים ( אני ואשתי).
אין לנו ההורים היום מספיק כלים להתמודד איתם מלבד הענשה בסגירת מחשב או טלוזיה .
וזה כאמצעי לחץ שיעשו מה שנידרש מהם,אבל גם זה לא עוזר.
יכול להיות גם שהבעיה אצלנו ההורים ,אני כבר לא יודע מה לחשוב.
אודה לכם במתן תשובה ו/או כיוון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
יכולות להיות הרבה בעיות שאנחנו לא חושבים עליהם. ניחושים לא יעזרו, צריך לא להרפות ולהמשיך לדובב אותה. בודאי שהיא צריכה לאכול, ואם קרה לה משהו חריג היא צריכה גם לשתף.
יכול להיות שלא נוח לה לשתף אותכם, כי היא לא רוצה להדאיג, או שמשהו קרה לה והיא חושבת שיכעסו עליה כדאי להציע לה לפנות למישהו חיצוני אולי זה יותר נוח לה.
יכול להיות שצריך לשבת אצלה בחדר עד שהיא תסכים לספר מה קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
רונן26/10/2009דיברנו איתה על קבלת יעוץ פסיכולוגי אבל היא לא רוצה היא טוענת שהיא לא חולת נפש.
שניסנו להסביר לה אז היא לא מוכנה לשמוע.
לנערה יש בעית קשב וריכוז והיא טופלה עד היום אצל רופא נוירולוג.לאחר שיחה איתו איתה המליצה על טיפול פסיכולוגי אותו הנערה מסרבת לעשות.
האם ניתן לבצע טיפול פסיכולוגי בכוח?
האם הוא יהיה יעיל בכוח?
אנא עצתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
בוא נעשה הפרדה בין שני דברים: המצב שלה בדרך כלל, שאני מבינה שהיו כל הזמן בעיות, והרעיון של טיפול פסיכולוגי הוא לא מעכשיו, לבין המצב האקוטי שקרה עכשיו, שחל, ככה הבנתי שינוי פתאומי לרעה במצב שלה שמתבטא בהסתגרות, עצבנות והימנעות מאכילה. אם אכן זהו שינוי פתאומי שנובע ממשהו שקרה, מעבר לקשיים הרגילים ואנחנו לא יודעים מה, בזה צריך לטפל בצורה מהירה והחלטית, לא לצאת מהחדר שלה עד שלא מספרת מה קרה, ולפנות לגורם חיצוני זה לא חייב להיות פסיכולוג, אלא מישהו שהיא סומכת עליו והוא לא בהכרח מהמשפחה - חברה, שכנה, מדריכה בתנועה, מורה, יועצת לא משנה מי, רק כדי לספר מה קרה ואם יש משהו מיוחד שגרם לשינוי הפתאומי.
מעבר לזה אתם צריכים לדעת שאם היא תסכן את עצמה באופן כלשהו, אם על ידי הרעבה או באופן אחר, אז כן, יש אפשרות לכפות עליה טיפול, שכולל מעורבות רפואית ואולי אפילו אשפוז בכפייה. אם כי לא ברור לי אם זה מצב כרגע.
אם לא קרה לה שום דבר פתאומי, אלא זו פשוט התדרדרות של מצב שכבר הרבה זמן לא טוב, אתם יכולים להתחיל בלפנות להדרכת הורים או לטיפול משפחתי, יכול להיות יש משהו בדינמיקה המשפחתית שצריך להשתנות כדי שמצבה ישתפר, אפילו אם היא בעצמה לא תבוא לטיפול זה יכול להשפיע עליה בצורה עקיפה ואחר כך נראה לאן מתקדמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
רונן26/10/2009קשיים היו אבל לא ברמה הזו.נושא הפסיכולוג עלה בפגישה האחרונה עם הנוירולוג וזאת עקב התלוננות שלנו על כך שהיא לא אוכלת.
בשבוע וחצי האחרונים המצב החריף היא לא מדברת יפה ,צועקת שפונים אליה, נועלת את חדרה וצועקת שהיא שונאת אותנו כל אחד בתורו.כל ערב יש מלחמה .
האם לדעתכם יועצת בית הספר תוכל לסייע?
האם יש לדעתכם עוד משהו שניתן לעשות לפני שאנו נכריח אותה ללכת לפסיכולוג (בדרך טובה זה לא ילך).
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
סמדר ריינר26/10/2009רונן שלום,
אנא קרא בעיון שוב את כל ההודעה שלי, יש מספר דברים הצעתי לעשות, ביניהם לפנות בעצמכם להדרכת הורים או טיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערה מתבגרת
רונן26/10/2009תודה רבה על הייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)