מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבות בין אחיםרחל צליח26/10/2009
שלום,
אני אמא לתאומים (בן ובת) בני 6 הנמצאים בגן חובה. שניהם נשארו שנה נוספת בגן בעיקר בשל הבן שלא היה בשל לעלות לכיתה א'. הבת בוגרת יותר והיתה מתאימה לכיתה א'. אצין כי הם בגנים נפרדים.
בעייתי הינה שביתי מציקה כל הזמן לאחיה. המדובר בהצקות על בסיס יומיומי (התערבות במשחק, לקיחת פריטים החשובים לו, הסתרות טלויזיה בתוכנית המעניינת לו וכו'). הבן מגיב בצעקות רמות ולעיתים אף באלימות והיא מצידה ממשיכה.
ממאמרים שקראתי הבנתי שאסור להתערב במריבות בין אחים עד שזה מגיע לאלימות, אולם המדובר בתופעה יומיומית במספר רב מאד של פעמים והילד די חסר אונים, היא לא נותנת לו לשחק במשחק לבדו למרות בקשותיו החוזרות ונשנות. אנחנו מנסים שלא להתערב, הוא צועק, זה לא עוזר לו, עובר למכות, מתערבים וחוזר חלילה מספר פעמים.
אין ספק שהיא מקנאה בו (על אף שהם שווים בכל היבט שהוא)
מה עושים? אציין כי אני ובעלי חלוקי דיעות- הוא מבקש שלא נתערב ואני לא מסוגלת לראות ולשמוע זאת על בסיס יומיומי ואני לעיתים די מרחמת על ילד. היא ממש משתלטת עליו כל הזמן.
אודה לעזרתך
תודה
רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין תאומים
ליאת גרוס27/10/2009שלום רחל
ראשית חשוב לציין כי מריבות בין תאומים הם דבר המעיד על שאיפה לנפרדות ולכן זהו דבר חיובי וחשוב. מצד שני, מכיוון שאותו דפוס חוזר על עצמו - יש לנו כאן נורת אזהרה שדורשת התערבות. לדעתי, הבעייה נובעת מכך שהיא מקנאה. הוא פחות בשל, ומעורר יותר דאגה ולכן שואב אתכם יותר. אולי יש בילדותיות שלו משהו חמוד ממנה. אולי בגללו היא משלמת מחיר למשל לא עלתה לכיתה א' וניא כועסת. הפתרון קשור להרגשה שלה. מצאו דרכים להבין ולטפל בזה וההצקות יפחתו.
ולשאלה האם להתערב, יש להיזהר. אסור שהתערבות תהיה חד צדדית ולטובת אחד מהם. כל פעם שרבים תפרידי בינהם פיזית תוך האשמת שניהם.
ניתן להתייעץ אם איש מקצוע המתמחה בתאומות.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)