מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בכיתה ב'אמא26/10/2009
ילדי בן 7 וחצי עם קושי רגשי.הוא נמצא בכיתה קטנה בבית ספר רגיל.בכיתה א' הוא טופל בטיפול רגשי במסגרת בית הספר ובחופשות וחגים באופן פרטי אצל פסיכולוגית לטיפול רגשי והדרכת הורים.כל טיפול אגב עולה כ-200 ש"ח.בספטמבר עלה לכיתה ב' היתה אסיפת הורים והמורה אמרה לי שישוב לטיפול רגשי במסגרת בית הספר ובאמת נפגשתי ושוחחתי עם המטפל ודיברנו על המשך טיפול.רשמתי אותו לחוג אחרה"צ ספורט טיפולי.במהלך השבועיים האחרונים שאלתי את בני אם נפתלי לקח אותו לטיפול(בביה"ס)והוא אמר לי לא.התקשרתי לברר עם המורה והיא אמרה לי שפסיכולוגית בית הספר החליטה שילך לטיפול פרטי.הם רוצים עכשיו לדעת למה אני רוצה שישוב לטיפול דוקא בבית הספר ולא באופן פרטי.אגב טוענים שהוא צריך טיפול.אני לא מבינה ,ישנם הורים במסגרות החינוך המיוחד שסומכים רק על בית ספר ואני לוקחת אותו גם לחוג טיפולי.אודה לדעתכן בנושא קבעו לי פגישה לעוד שבועיים שאביע את דעותיי,בינתיים עובר זמן ובני ללא טיפול רגשי.
הרי הוא נמצא בכיתה קטנה בגלל קושי רגשי.תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד בכיתה ב'
סמדר ריינר26/10/2009שלום ל"אמא",
את מתארת את החלטת בית הספר כשרירותית ולא מובנת, אבל אני מניחה שנמסרו לך נימוקים שאת לא מפרטת. לכל מסגרת יש את השיקולים שלה ואנחנו לא יכולים לדעת אותם ולשפוט אותם. אני מבינה שהטיפול יקר לך ונראה לך לא צודק שמערכת החינוך לא תדאג לו כחלק מהחינוך הכולל. אני יכולה להבין את הראייה הזו.
יחד עם זאת מוזר בעיני התאור שלך שבחופשות ובחגים הוא הלך לטיפול פרטי. זה נשמע כאילו טיפול זה סוג של דבר שאפשר להחליף כל כמה שבועות את המטפל לפי האילוצים הטכניים. אחד הדברים הכי חשובים בטיפול הוא הקשר עם הדמות המטפלת, היציבות, האמון, והקביעות. יש פגיעה משמעותית בטיפול אם כל כמה שבועות מתחלפת הדמות. לא כל כך ברור לי איזה טיפול זה בחופשות ובחגים בלבד.
בנוסף כל סוג של טיפול אמור להתאים לבעיות אחרות, ילדים אחרים, חומרה אחרת וכו'. יכול להיות שפסיכולוגית בית הספר חושבת שרכיבה טיפולית זה לא הדבר שיענה כרגע על צרכיו של בנך, ושאין במסגרת שלהם משהו מתאים ועדיף טיפול פרטי. ואולי גם היו לה שיקולים פשוטים של משאבים של כמה טיפולים יש, כמה ילדים צריכים טיפול, מי קיבל כבר ולמי מגיע כי לא קיבל. אני לא יודעת, את זה את צריכה לשאול אותה.
בכל אופן, אם נשים רגע בצד את הכעס על הקיפוח שלהרגשתך המערכת נוקטת כלפיכם, מבחינת טובת הילד עדיף לו טיפול רציף, גם בשנת הלימודים וגם בחופשות ובחגים על ידי אותו מטפל, שנה ראשונה, שניה ושלישית אפילו לפי הצורך, ואת זה אפשר להשיג לצערנו רק באופן פרטי.
אם ידך אינה משגת נסי לפנות לשירותי בריאות הנפש באזור מגורייך.
בהצלחה,סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)