ילדה בת 8 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8 וחצי
    חיה
    27/10/2009

בתי עברה לבית ספר חדש ומצאה שם מיד חברות חדשות .היא לא הפסיקה לדבר עליהן .
    בהתחלה חשבתי שמדובר בהתלהבות ראשונית מחברות חדשה ואז התחילו שינויים בהתנהגותה.
    מילדה נוחה , מתחשבת וצייתנית אפילו יתר על המידה היא הפכה לילדה שמתעצבנת בקלות,
    כועסת הרבה , לא נחמדה לאנשים שהיא מכירה. התחלתי לדאוג. חשבתי שאולי היא עוברת תקופה קשה וניסיתי להבין מה הבעיה , אבל כל מה שהיא סיפרה לא נראה לי מספיק רציני כדי לגרום להתנהגות כל כך לא אופיינית לה. ואז עשיתי משהו קיצוני שאני לא גאה בו - קראתי ביומן שלה.
    הזדעזעתי לגמרי : היא ליקקה לחברה שלה "ציצי וכוס " ( סליחה ) ועכשיו היא מבינה למה בנים אוהבים את זה...לא אמרתי לה שקראתי את זה. לקחתי אותה לשיחה עך כך שיש הרבה דיווחים בחדשות על התנהגות מינית חריגה בקרב ילדים עם דגש על בנים- בנות כדי שהיא לא תבין את הקשר.הסברתי לה על "קדושת " גוף האדם , על כך שלאף אחד אסור לגעת בה. ניסיתי בכל דרך עקיפה לגרום לה להבין שמה שהיא עשתה לא בסדר בלי לקרוא לדברים בשמם.
    בהתחלה היא התחילה להתגונן " אבל אני לא עשיתי כלום " ואז חזרתי ואמרתי שאנחנו לא מדברים עליה בכלל אלא על מה שקורה סביבנו , ושהמטרה להבין מה טוב ומה לא טוב.
    אחרי יומיים הייתה לנו שיחה קשה אחרת על ההתקפי הכעס שלה , לא הזכרתי בכלל את הנושא הקודם.
    אבל אמרתי לה שמאז שהיא עברה בית ספר אני בקושי מזהה אותה ושאני רוצה את הבת שלי בחזרה
    ואם בשביל זה אני צריכה להוציא אותה מבית הספר הזה אני הולכת לעשות את זה מייד.
    היה הרבה בכי , היא הבטיחה לשנות את התנהגותה ובינתיים עומדת בזה.
    אך הנושא הראשון לא נותן לי מנוחה. מצד אחד אני לא רוצה "לפוצץ" את זה כי יש סכנה לאבד את אמונתה ואז אני בכלל לא אדע כלום , דבר שבעיניי הרבה יותר גרוע. מצד שני אני פוחדת שזה נמשך.
    ואולי היא פשוט לא מבינה מה שהיא עשתה , ואני סתם אמא איסטרית?
    תעזרו לי בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 8 וחצי.

סמדר ריינר
    27/10/2009

לחיה שלום,
    לא ברור מתוך מה שכתבת מה הייתה הסיטואציה שבה בתך עשתה את הדברים האלה ואם היה שם אלמנט של הכרחה. זה נכון שלאף אחד אסור לגעת בה ובגוף שלה, אך שכחת להזכיר: ללא רצונה. דברים שקורים בהסכמה בין ילדים באותו גיל זה מקרה מאוד גבולי שיכול להיחשב כסוג של סקרנות מינית לגיטימית, ואני לא יודעת אם כל כך ברור מה קרה פה. לא ברור אם זו יוזמה שלה או של הילדה השניה, אם היה כאן אלמנט של איום או ריצוי.
    אני גם לא יודעת אם זה הגורם לשינוי בהתנהגות שלה או לא. את מציינת שקודם היא הייתה ילדה מתחשבת וצייתנית יתר על המידה, וזה אומר שלעיתים קרובות היא הייתה שמה בצד את הקשיים שלה והתוקפנות שלה. היא עשתה כך גם כשעברה בית ספר, כביכול אין קשיים, הכל נפלא, יש הסתגלות מהירה, אפילו אולי יתר על המידה, ויכול להיות שמה שקורה עכשיו הוא שפשוט הקשיים שלה יוצאים החוצה ואתם לא כל כך רגילים לזה. ברגע שהערת לה, היא חזרה לרצות אותך ולהיות מתחשבת וצייתנית.
    יותר הייתי שמה לב לעניין הצייתנות שלה, שדרך אגב יכולה לגרום לה לציית גם למישהו שמבקש דברים כאלה, ומנסה לעודד אותה להיות היא, גם אם זה אומר לקבל את הכעסים שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי

חיה
    27/10/2009

תודה על התגובה המהירה.
    לפי הבנתי מקריאת יומן בתי הייתה זאת שביקשה לעשות את זה והילדה הסכימה ,
    קשה לדעת איך היא בכלל הגיעה לרעיון הזה.סיפורים שלה על התפתחות מינית של החברות שלה אני מבינה שהנושא מאוד חם ומדובר . לא הייתי דואגת כל כך אם היה מדובר רק בנגיעות.

לגבי צייטנות היתר. כוונתי לחוסר גמישות ונטייה לבצע דברים בצורה מושלמת . אני דווקא לא מעודדת אותה לזה מתוך הבנה שזאת לא תכונה שקל לחיות איתה. אבל אצלה זה מסתמן כתכונת אופי די מרכזית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי.

סמדר ריינר
    27/10/2009

שלום חיה,
    לפעמים אנחנו מכוונים את הילדים שלנו לכיוון מסויים גם אם זה לא נעשה בעידוד גלוי. כשאת אומרת לה שאת רוצה את הילדה שהיא הייתה בחזרה את מאותת לה אולי בלי להתכוון שאת הכעסים שלה את לא רוצה רק את המושלמות או הצייתנות או ההתחשבות יתר שהיו קודם.
    לגבי המעשה שהיא ביצעה, אכן לא ברור מהיכן היא קיבלה את הרעיון. האמירה שלה לגבי זה שהיא מבינה למה בנים אוהבים את זה יכולה (אם כי זה לא בטוח) להעלות את החשד שנחשפה לאפשרות הזו, או בסרטים שנחשפה אליהם ללא ידיעתכם או חלילה מחוויה שלה.
    מה שאולי ניתן לעשות זה לדבר איתה שוב, ולהגיד לה שאם קרה או יקרה לה מקרה שמישהו נגע בה ללא רצונה, חשוב לכם שהיא תדע שאתם כאן כדי לספר על זה ולא תכעסו עליה. כי אם דבר כזה קרה זו לא אשמתה.
    את צריכה לזכור שהיום ילדים נחשפים דרך האינטרנט ומקורות נוספים לתכנים מיניים שבהחלט לא תואמים את גילם. אם נושא ההתפתחות המינית מעסיק אותן כל כך כבר בגיל שמונה וחצי אוי שווה לבדוק באיזה אופן זה מעסיק אותן ולאיזה תכנים הם נחשפות וכיצד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו