בן שנתיים ושמונה- בעיות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים ושמונה- בעיות בגן
    מישמיש
    27/10/2009

שלום רב,
    בני בן השנתיים וחצי הוא ילד מפותח מאד הן פיזית (נראה כבן 4) והן שכלית - הבעיה מתחילה בעניין החברתי עד השנה הוא היה עם מטפלת כמה שעות ביום אבל מאז שהוא תינוק היו לנו בעיות עם משיכות בשיער ונשיכות שלו את ילדים אחרים זה כמובן עבר עם הגיל אבל עכשיו אנחנו מתמודדים עם בעיות של תוקפנות כלפי ילדים אחרים בגן- הוא כרגע בתקופה מאד רכושנית ותקופת ה"דובי לא לא" והוא נלחם על כל דבר ודבר- הגן שאליו הוא הולך הוא גן פתוח שבו הרבה הורים מגיעים עם הילדים שלהם וכרגע גם אני נמצאת איתו ובעתיד בייביסיטר- יוצא שחצי מהזמן שאנחנו נמצאים שם אני צריכה למנוע ממנו ל"כפכף" ילדים אחרים (רוב הילדים בגן קטנים ממנו או בגיל או פיזית והוא ילד מאד מאד חזק) ולהתמודד עם בכי שלו ותסכול גדול שמתבטא ב"קריזות"- יכול להיות שזאת גם אשמתי שלא הייתי איתו מספיק בחברת ילדים בגלל בעיות התוקפנות המוקדמות די ויתרתי על "התענוג" (עם מבוגרים אגב, הוא הרבה יותר חברותי - ילד "בכור" ללא אחים) אבל הייתי שמחה לאיזו הכוונה מה אפשר לעשות כדי למתן את ההתנהגות התוקפנית
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בגבולות

נעמה סבג שמש
    28/10/2009

שלום לך,

כנראה שהתגובות שלך להתנהגות התוקפנית לא היו ממש נחרצות.
    נראה כי עיקר הבעיה בסמכות ההורית ובהצבת גבולות.
    מתפקידך לעזור לילד ללמוד ולפתי כישורים חברתיים.
    זו הדרך בה תוכלי למנוע מצבים אלו.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא זה באתר זה או באתר שלי, וכך גם כתבות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה ל

מישמיש
    29/10/2009

דווקא התגובות שלי היו נחרצות ביותר היום אני חושבת שאולי אפילו נחרצות מדי- אמרנו לו המון "לא" כיוון שגם כתינוק הוא היה אימפולסיבי מאוד וגם היוםד- ואני תמיד מונעת את ההתנהגות התוקפנית גם במחיר עימות פיזי איתו, כלומר אוחזת אותו חזק ומוציאה "הקרבן" מידיו- כך שזו תשובה מעט פשטנית להגיד לי לכי תקראי בספרים- הוא ילד סופר חכם כך שהוא מבין יפה מאד מה אסור ומה לא והוא תמיד נורא מצטער אחר כך (ואני לא מתכוונת לאמירת סליחה) ומדבר על מה שקרה אבל אני לא מצליחה למנוע את ההתנהגות הראשונית הזו שהיא לדעתי בלתי נשלטת אצלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אלים/איפולסיבי

סמדר ריינר
    29/10/2009

שלום מישמיש,
    אכן התגובות בפורום אינטרנטי תמיד יהיו פשטניות במידה מסויימת, כי אין לנו מספיק פרטים על המקרה הספציפי, כמו למטפל שרואה את הילד מס' פעמים.
    בכל אופן, אני מסכימה עם נעמה שתגובות ההורים צריכות להיות סמכותיות ונחרצות. אם זה כבר ככה אצלכם, וזו לא הבעיה, יכול להיות שמה שחסר לילד שלכם זה כלים נוספים מלבד אלימות לבטא את צרכיו ואת רגשותיו. יכול להיות שהאלימות הפכה להיות שפה במקום מילים. יכול היות שצריך לתווך לו את עצמו ואת העולםם עם מילים שחסרות לו. כלומר להציע את ההסבר, שבהתחלה יבוא אחרי האלימות ואחרי שעצרתם אותה פיזית, למשל: אתה רוצה גם את המשחק שיש ילילד הזה, זה קשה לחכות שהוא יגמור לשחק. וז להציע פיתרון אחר - בוא נשחק בינתיים במשהו אחר, ואחר כך נבקש ממנו. דבר נוסף שחשוב לעשות זה לשאול אותו - למה כעסת? מה רצית? לנסות להרגיל לעשות עצירה בין הגירוי לתגובה שבה הוא יחשוב וינסח את עצמו במילים, ואם הוא לא יכול אז לעזור לו, להציע לו מילים עד שהוא יתרגל "לחשוב את עצמו" במקום ל"הרביץ את עצמו".אולי כבר קשה לך לחכות? אולי אתה רעב? וכו'.
    אני מקווה שהייתי ברורה,
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישמיש שלום

נעמה סבג שמש
    02/11/2009

מקווה שטרחת ופנית לכתבות אותן הצעתי לך לקרוא. במקום להעתיק את הדברים הפניתי אותך למאמרים הרלוונטים.
    התשובה היא כללית בפורום, ולכן נתתי לך את האופציה לקרוא את הפירוט במאמר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו