לילד קשה מאד להסתגל לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לילד קשה מאד להסתגל לגן
    אורי
    18/09/2007

שלום רב,

הילד שלי בן שנה ו7 חודשים התחיל את הגן בפעם הראשונה בספטמבר השנה. מאד קשה לו..כל בוקר בדרך לגן (ברכב) הוא מזהה את הדרך ומתחיל לבכות...בכי עם דמעות תנין..ברור לי שהצוות מאד משתדל. הוא בוכה ונרגע בוכה ונרגע...הוא אמור להישאר בגן עד השעה 5..מכיוון שקשה לו אני אוספת אותו בין השעה 2 ל3 בצהריים..לפעמיים אוכל לפעמים מצליח גם לישון...אך שהוא מתעורר הוא חוזר ובוכה...מה לעשות? ...אנחנו כל בוקר מסבירים לו ונפרדים ממנו יפה..כמובן לא בורחים לו..נפרדים בנשיקה וחיבוק...

מאמא מודאגת...

תודה אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לילד קשה מאד להסתגל לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן

שרון באומל
    20/09/2007

שלום אורי
    ההתאקלמות במסגרת גנית היא לא פשוטה וצריך לתת לילד זמן להתרגל.
    ראשית, הייתי שואלת את הגננת מה ניתן לעשות - יש לה ניסיון בכך. אולי אפשר להישאר למשחק אחד משותף בגן ורק אז תלכי או כל אופציה אחרת עליה את יכולה לחשוב יחד עם הגננת.
    שנית, אני חושבת שזה לגיטימי וחשוב שהילד מבטאת את מצוקתו. הייתי אומרת לו משהו בנוסח: "התחלת עכשיו ללכת לגן. יש לך גננות שאתה עוד לא מכיר וילדים שאתה עוד לא מכיר ומשחקים שאתה עוד לא מכיר וזה קשה להתרגל" הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד. בנוסף, אפשר לכתוב יחד סיפור על הליכתו לגן חדש ולכלול בו גם את העצב והכעס בפרידה ממך בבוקר אבל גם לכלול את סדר היום בגן, את מראה הגן, הילדים, הגננות - משהו שיכול להפוך את הגן עבורו למקום יותר מוכר.
    הבכי שלן בבוקר יעבור עם הזמן.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו