מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דפוסי אכילהיעל28/10/2009
מדובר בילד בן 8 נבון מאוד. מגיל שנה וחצי החל להיות בררן באוכל מתבטא בהעדפות של מרקמים קשים , ללא רוטב, אוכל לפי מראה האוכל, צורתו, לא אוכל פירות וירקות.
התפריט שלו: בוקר - קורנפלקס , בבי"ס: כריך עם שוקולד בלבד ! (לא אוהב ממרחים אחרים ולא מוכן לטעום ממרח אחר !) , צהריים : שניצל ביתי + פסטה או אורז ערב: חביתה או טוסט עם גבינ"צ בלבד, בין הארוחות תפוח עץ או קרקרים, ביסקוויט (רק בצבע חום כי הלבן , לטענתו מרוח בגבינה ולא טעים !) .
ירקות ופירות: כלום למעט תפוח עץ.
מוצרי חלב: כלום למעט גבינ"צ שצריכה להיות בתוך טוסט. אחרת היא לא טעימה !
רכשתי ספר לאכול בריא המותאם לילדים, הוא מדקלם את משמעות האוכל הבריא , אבות המזון,ויטמינים ומשמעותם וכד' אך אינו מוכן לאכול הרשום בו.
אני רואה שהוא רוצה לטעום משהו חדש כמו: גבינה לבנה אך מהמבט עליה , נראה כאילו היא נגעל מזה והוא מחליט שזה לא טעים אפילו שלא ניסה לטעום זאת.
אני רואה את האכזבה שלו כאשר אנו מגיעים לסעודות משפחתיות שבהם אין את האוכל שהוא אוהב (פסטה,אורז,שניצל) והוא אומר: "אין לי מה לאכול כאן". הלכנו מס' פעמים לדיאטנית אך מלבד המלצות מה עדיף וצריך לאכול, לא הצלחתי להעשיר את התפריט שלו.
כאשר אני מכינה קציצות בשר, כדי שהוא יאכל אותן אני מאכילה אותו ! והוא צריך להיות שקוע במשחק או משהו אחר כדי לא לשים לב לאוכל שנכנס לפיו. כנ"ל לגבי דגים,עוף.
בביית יש לי 2 ילדות נוספות . הילדה בת 4 שאוכלת הכל, מוכנה לטעום מהכל ואף משכנעת אותו לאכול דברים חדשים ואומרת לו " תטעם זה טעים" אך הוא בשלו "זה מגעיל ". "אני יודע".
בעלי ואני אוכלים הכל ! מוכנים לטעום מאכלים חדשים ! בבית יש המון פירות וירקות ! סלט ירקות כל ערב על השולחן !
דוגמא אישית בבית יש ויש !
אנא עצתך, מה לעשות , איך לשכנע אותו לטעום דברים חדשים ? לפני שיהיה מאוחר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפוסי אכילה
סמדר ריינר28/10/2009שלום יעל,
נראה לי שדפוסי האכילה של הילד שלך מאוד מעסיקים אותך, והא מקבל הרבה תשומת לב דרך העניין הזה. מדוע בעצם?
אם זה לא עוזר, שיאכל מה שהוא רוצה, את השאר יקבל בינתיים בתוספי מזון, יש לי השערה, שכשזה יפסיק להפריע לך כל כך, ויפסיק להיות כזה נושא משמעותי בבית, הוא ירגע ובלי שתשימו לב יאכל דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)