מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיטוט באף- זקוקה לעזרהיעל28/10/2009
בני בכיתה ב'. מחטט באף ואת הלכלוך מכניס לפה. הוא עושה זאת בכל מקום שבו הוא נמצא. הוא עושה זאת כמובן בכיתה במהלך שיעור או בהפסקות. הילדים בכיתה צוחקים עליו. מלגלגים עליו. מעליבים אותו. קוראים לו בשמות גנאי. כאשר הוא מתקרב אליהם הם בורחים ממנו ומכים אותו.
הילד סובל ואומלל.
התופעה קיימת כבר מספר שנים, אני מרבה לשוחח עימו על כך, הצוות החינוכי בבי"ס משוחח עימו על כך והוא בשלו.
הסברתי לו כי זה לא יפה ולא נעים ואף מבחינה בריאותי זה לא טוב להכניס לכלוכים לגופו. הוא עלול להיות חולה וכד'. כל הסבריי עולים בתוהו.
כאשר הילדים צוחקים עליו וקוראים לו בשמות הוא מראה להם את הלכלוכים ומאיים עליהם שימרח עליהם או על הציוד שלהם את הלכלוכים ואז מתחילים להכות אותו ,לדחוף אותו לצעוק עליו "מגעיל" ומתפתחת קטטה.
מדובר בילד נבון וחכם. שאלתי אותו מדוע הוא עושה זאת בפניי חבריו, זה דוחה אותם. תשובתו: "שיתעלמו , שלא יסתכלו ויש לו חבר אחד בכיתה שאותו זה לא מגעיל אז גם אותם זה לא צריך להגעיל".
אני מציעה לו פתרונות : לחטט באף בשרותים או שישתמש בממחטה (אני מציידת אותו בטישו ) אבל הוא בשלו.
לא אחת הוא אמר שהוא רוצה לעבור לב"ס אחר. יש לציין כי לעיתים הוא מזמין אלינו חברים (יש לו 2-3 חברים) והם מזמינים אותו. לעיתים קוראים לו לשחק עימם למטה בגינה .
אין מדובר בילד אובססי לנקיון ולא מבינה מהיכן הגיעה תופעה זו.
אנא עזרתכם, אני אובדת עצות וילדי אומלל עד מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוט באף
סמדר ריינר28/10/2009שלום יעל,
אתם מתמקדים מאוד בסימפטום וזה לא עוזר. סימן צריך להבין מה עומד מאחורי הסימפטום. משום מה יש לילד הזה צורך להפוך את עצמו לדחוי ולעשות דברים שנחשבים דוחים. מדוע? מה זה בא לשחזר וממה זה בא להגן, זו שאלה יותר חשובה בעיני מעצם החיטוט. כדאי לכם לפנות ליעוץ מקצועי ולבדוק זאת בזמן כי אחרת יכול להיות שהילד ימשיך להיפגע חברתית וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
