מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי עזיבתי את הבית ל 10 ימיםעינת לוין28/10/2009
שלום רב לכם.
הבת שלי היא בת שנתיים וחצי. אני צריכה לנסוע ל10 ימים בעוד שבוע וחצי. אנשים אמרו לי שיכולה להיות לה טראומה מכך שאמא עוזבת אותה. האם זה נכון??
אני עכשיו מאוד חוששת לנסוע וזקוקה לייעוץ דחוף. מה עושים?
איך הנסיעה עלולה להשפיע עליה ולכמה זמן? (אם בכלל?)
בבקשה עזרה!
בתודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזיבה ל- 10 ימים
סמדר ריינר28/10/2009שלום עינת,
לא ברור מהשאלה מי כן נשאר איתה, האם האבא נשאר, האם עד עכשיו הייתה רק איתך או שהייתה במסגרת, האם נשארות דמויות שהיא מכירה וריגלה לשהות איתן זמנים ארוכים או לא.
סביר להניח שתהיה פגיעה מסויימת בכל מקרה, שתתבטא בעיקר אחרי חזרתך, למשל בקשיי שינה, היצמדות אלייך חוסר רצון ללכת לגן אם היא בגן וכו'. העוצמה ומהשך של התגובה תלויה בשאלות ששאלתי. אם זו תהיה טראומה או לא קשה להגיד, אבל מחיר יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת-שכחתי לתת פרטים חיוניים
עינת לוין28/10/2009חיינו 5 שנים בארה"ב. ספיר-הבת שלנו-נולדה שם.
הגענו לארץ בפברואר האחרון-לפני כ 8 חודשים.
בארה"ב היא היתה בגן קטן מגיל חצי שנה.
כשהגענו ארצה, הגן בויצ"ו שרצינו לשים אותה שם, היה מלא והיה צריך בעצם לחכות עם הכנסתה לגן עד ספטמבר הנוכחי.
כל הזמן הזה היא היתה עם הסבתא בעיקר בבקרים ואיתי ועם אבא שלה אחה"צ והערב.
ספיר מאוד קשורה לסבתא. היא נמצאת איתה הרבה. גם עכשיו, כשהיא כבר נמצאת בגן, היא נמצאת איתה לפחות שעתיים ביום.
אני נזכרת שכשהסבתא נסעה לגרמניה לשבועיים, היה לספיר מאוד קשה. התחילו להיות לה פחדים. התחילו להיווצר אצלה בעיות שינה.
(עכשיו כבר הכל בסדר. היא כבר חזרה לישון טוב. לגבי הפחדים-אני מאמינה שעוד יש לה אך לא כמו הפחדים שהיו כשהסבתא נסעה וגם בתקופה של כשבועיים כשהיא חזרה).
גם בעלי נסע לשבועיים לחו"ל ולא נראה שהיו לה קשיים מיוחדים.
אלי ואל הסבתא היא קשורה מאוד ואינני יודעת איך תגיב כלא אהיה איתה 10 ימים ברצף. אם את חושבת שיהיה לזה מחיר אך לא תהיה לה טראומה, זה בהחלט יכול קצת להרגיע אותי.
נתון נוסף: בנסיעה הזו שתהיה לי, לא אוכל לתקשר איתה. אפילו לא בטלפון. פשוט לא תהיה לי האפשרות.
אני נזכרת שכשבעלי נסע לחו"ל והרגשתי שהיא מתגעגעת אליו, מייד התקשרתי אליו והיא שוחחה איתו ונרגעה. כך גם היה עם הסבתא כשהיא נסעה לגרמניה.
אך אצלי המצב הנ"ל לא יוכל להיווצר.
אשמח לשמוע חוות דעת עכשיו, לאחר שהנתונים יותר ברורים, אני מקווה.
תודה רבה רבה על הכל. אני יודעת שהמכתב ארוך...
תודה על הסבלנות והתמיכה.
זה מאוד עוזר.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה.
סמדר ריינר29/10/2009שלום עינת,
צר י אם אני לא יכולה להרגיע אותך, כשאני אומרת שאנילא יודעת אם תהיה טראומה זה אומר שלא בהכרח תהיה, זה לא אומר שבטוח שלא תהיה. את מתארת ילדה שעברה הרבה מעבירם ושלא תהיה לך אפשרות לתקשר איתה, אם יש לך אפשרות לקצר את הנסיעה, זה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)