חינוך לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך לעזרה
    דנה
    28/10/2009

בני בן 11 בכור המשפחה,אח לילדה בת 6.בגדול הוא ילד טוב .בבית שלנו ישנה פתיחות אחד לשני סובלנות הבנה ושיתוף.לאחרונה שמבקשים ממנו עזרה בבית או עם אחותו הוא תמיד מסרב ומתוכח.ברוב הפעמים הוא לא מעיז באמת לא לעשות אבל תמיד זה מתחיל בלא ובצעקות וויכוחים.אנחנו מסבירים לו שהוא כבר בן 11 וכמו שיש לו יותר זכויות מפאת גילו יש גם יותר חובות וזה לא שדורשים ממנו כל יום לעשות מי יודע מה.מידי פעם -בקטנה.עזרה שהוא באמת יכול לעמוד בה.אני בהיריון מתקדם והסברתי לו שעכשיו יותר קשה לי ושאני צריכה אותו יותר אבל כלום לא עוזר.כל פעם הויכוחים והפרצופים....איך אוכל להביא אותו ליותר שותפות ועזרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לעזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך לתרומה בבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/10/2009

דנה שלום,
    נראה לי שמבחינת בנך, אתם שיניתם לפתע את הכללים בבית בלי להסביר לו. אני מבינה שבקשותיכם לעזרה הופיעו רק לאחרונה, וכך גם ההריון שלך. חבל שבנך ובתך יקשרו בין שני הדברים, כי תרומה בבית לא צריכה להיות רק כשאמא ממש עייפה/חלשה בשל ההריון, אלא זהו חלק מההתפתחות התקינה. מבחינת הבן שלך, ייתכן שההריון שלך מעורר חששות ורצון להיות שוב קטן ותלותי בך, ואתם ההורים משדרים מסר אחר מאוד בבירור. זו הזדמנות עבורכם להיזכר שמדובר עדיין בילד צעיר שזקוק לכם, ולראות כמה אתם מאפשרים לו להמשיך להיות ילד ולא מבוגר צעיר.
    יחד עם זאת, תרומה למשפחה היא ערך חשוב שרצוי להנחיל. אני חושבת שכדאי שאתם ההורים תשבו עם ילדיכם, ותסבירו להם כי אתם מצפים מהם לתרום גם בבית. אולי עדיף לקבוע מטלות מסוימות, קלות ופשוטות יחסית המתאימות לכל ילד. כדאי גם לשוחח בשבחה של התרומה למשפחה, עבור כלל דרי הבית.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו