מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חינוך לעזרהדנה28/10/2009
בני בן 11 בכור המשפחה,אח לילדה בת 6.בגדול הוא ילד טוב .בבית שלנו ישנה פתיחות אחד לשני סובלנות הבנה ושיתוף.לאחרונה שמבקשים ממנו עזרה בבית או עם אחותו הוא תמיד מסרב ומתוכח.ברוב הפעמים הוא לא מעיז באמת לא לעשות אבל תמיד זה מתחיל בלא ובצעקות וויכוחים.אנחנו מסבירים לו שהוא כבר בן 11 וכמו שיש לו יותר זכויות מפאת גילו יש גם יותר חובות וזה לא שדורשים ממנו כל יום לעשות מי יודע מה.מידי פעם -בקטנה.עזרה שהוא באמת יכול לעמוד בה.אני בהיריון מתקדם והסברתי לו שעכשיו יותר קשה לי ושאני צריכה אותו יותר אבל כלום לא עוזר.כל פעם הויכוחים והפרצופים....איך אוכל להביא אותו ליותר שותפות ועזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך לתרומה בבית
ד''ר שירי שדה שרביט28/10/2009דנה שלום,
נראה לי שמבחינת בנך, אתם שיניתם לפתע את הכללים בבית בלי להסביר לו. אני מבינה שבקשותיכם לעזרה הופיעו רק לאחרונה, וכך גם ההריון שלך. חבל שבנך ובתך יקשרו בין שני הדברים, כי תרומה בבית לא צריכה להיות רק כשאמא ממש עייפה/חלשה בשל ההריון, אלא זהו חלק מההתפתחות התקינה. מבחינת הבן שלך, ייתכן שההריון שלך מעורר חששות ורצון להיות שוב קטן ותלותי בך, ואתם ההורים משדרים מסר אחר מאוד בבירור. זו הזדמנות עבורכם להיזכר שמדובר עדיין בילד צעיר שזקוק לכם, ולראות כמה אתם מאפשרים לו להמשיך להיות ילד ולא מבוגר צעיר.
יחד עם זאת, תרומה למשפחה היא ערך חשוב שרצוי להנחיל. אני חושבת שכדאי שאתם ההורים תשבו עם ילדיכם, ותסבירו להם כי אתם מצפים מהם לתרום גם בבית. אולי עדיף לקבוע מטלות מסוימות, קלות ופשוטות יחסית המתאימות לכל ילד. כדאי גם לשוחח בשבחה של התרומה למשפחה, עבור כלל דרי הבית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)