מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביישנותטלי29/10/2009
שלום!
ברצוני לשאול שאלה לגבי הבת שלי בת 4.
היא ילדה פעילה, חיננית ושמח אוהבת לשחק עם חבריה. אבל היא משום מה מתביישנת לענות כאשר שואלים אותה משהו בעיקר בנוכחות ההורים. גם לאנשים שהיא מכירה כמו הגננת בגן. אבל כאשר היא עם החברים שלה היא תענה לכל אחד וגם כשאנחנו עוזבים את הגן היא מתהנגת שונה. הגננת אומרת שהיא לא עונה יותר מידי ששואלים אותה אך כאשר היא צריכה משהו או עם מישהו מעליב אותה היא תמיד תבוא ותגיד.
ניסיתי לעודד אותה לענות לשאלות כמו מה שלומך ואיך קוראים לך ועוד ולפעמים היא עונה אך בשקט ומורידה את הראש כך שבקושי שומעים אותה. לפני זה גם זה לא היה כך שיש שיפור קטן. אין לה חרדות אחרות בנושאים אחרים.
לי אישית זה מאוד מריע ואני דואגת שזה יקשה עליה בעתיד בלימודים ועוד.
יש לציין שהיא מאוד אוהבת לשחק עם חבריה אבל ליצור קשר חדש קצת קשה לה למרות שהיא כן מכירה חברים חדשים כי היא נכנסה עכשיו לגן חדש אך לא הרבה 2 או 3 ומשחקת איתם. כמו כן אם אחד החברים שלה ישחק עם מישהו אז גם היא תיכנס בשמחה למשחק תדבר עם כולם ותשתתף.
כלומר לבד קצת קשה לה אבל עם מישהו מחבריה יוזם אז היא משתלבת יפה מאוד. היא גם הרבה פעמים מפעילה קבוצת ילדים אומרת במה ואיך לשחק אך לפעמים מאוד נגררת אחרי חבר עם הוא דומיננטי יותר.
נראה שהבעיה היא עם אנשים מבוגרים ובעיקר כשאנחנו בסביבה.
פניתי לפסיכולוגית והיא לא המליצה לי שום דבר פעיל לעשות פרט ללהגיד לה שזה לא מנומס לא לענות.
האם אפשר לעשות משהו פעיל יותר כדי לעודד אותה ענות. לי יש הרגשה שזה מין הרגל אצלה ואם להוציא אותה מזה להראות לה שזה לא כל כך נורא אז היא תתחיל לענות. האם יכול להיות שאני צודקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
סמדר ריינר29/10/2009שלום טלי,
אולי ניתן לנסות לבבר איתה ממה היא חוששת. אם היא לא מצליחה להגיד, נסי לחשוב, האם יכול להיות שהיא חוששת מביקורת? אם את חושבת שזה יכול להיות הכיוון כדאי לשים לב אם יוצא שחלק גדול מההתייחסויות שהיא מקבל מכם בנוכחות אנשים הן בכיוון של מה לתקן או מה לא נכון, ואם כן כדאי לשנות זאת ובכל מקרה, אף פעם לא מזיק לתת המון חיזוקים חיוביים והתפעלות גם על דברים שנראים לנו קטנים ושטותיים, ולנסות באופן הזה להעלות לה את הביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)