פחד של ילד להיות לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד של ילד להיות לבד
    דינה
    31/10/2009

הילד שלי בן 6. לא מזמן עלה לכיתה א'.
    הוא ילד חברותי מאוד, מעולם לא היתה לו חרדת פרידה או נטישה תמיד הסתגל לכל מקום מהר בלי בעיה, מעולם לא פחד לישון לבד ואף פעם לא ישן איתנו ההורים באותה מיטה.
    בזמן האחרון אני שמה לב שהוא לא מוכן להיות לבד בחדר לשחק במחשב או במשחקים שלו, לא מוכן להיות לבד בסלון. לכל מקום רץ אחריי בטענה שהוא רוצה להיות איתי.
    זה מאוד מקשה שהוא נדבק אליי כל הזמן ולא רוצה להיות לבד . הוא מוכן אפילו לשבת לראות תוכניות לתינוקות עם אחותו בת השנה וחצי והעיקר לא להיות בחדרו לבד.
    גם שיעורים הוא לא רוצה לעשות בחדרו ורק בפינת אוכל.
    לפני כמה ימים אמרתי לו "מה הבעיה שלך אתה מפחד ממשהו?" והוא אמר כן אני מפחד ממפלצות ושדים ושמישהו יבוא. ומאז ששאלתי המצב עוד יותר החמיר ואני כבר מצטערת ששאלתי. כל פעם שאני מבקשת שילך לחדרו הוא אומר לי אבל אני מפחד אמרתי לך.
    מה לעשות? האם לתת לגיטימציה לפחד שלו? לתמוך בו ? לדבר על זה?לא לדבר על זה ולתת לזה לעבור?
    אני רוצה לדעת איך לטפל כדי לסלק את זה כמה שיותר מהר כדי שזה לא ישתרש בו.
    מעולם הוא לא פחד מכלום ואני לא מבינה למה דוקא עכשיו זה בא?
    סליחה על השאלה הארוכה ואודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד של ילד להיות לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד של ילד להיות לבד

סמדר ריינר
    31/10/2009

שלום דינה,
    אני מבינה שהפחד של הילד מפריע לך, אבל יכול להיות גם (אני מקווה שלא) שקרה לו משהו. העובדה שהו אלא היה כך, והקצוניות של ההיצמדות יכולה להצביע על משהו שקרה בזמן האחרון. כדאי לנסות לברר, לשאול בצורה הכי ישירה האם קרה לו משהו שהפחיד אותו ולמה הוא פוחד שמישהו יבוא. מה ידוע לך על מה שעובר עליו בבית הספר? האם הוא מסתדר? כדאי לבבר גם איתו וגם עם המורה האם הכל בסדר. שימי לב לתשובותיו, גם אם הוא לא נותן תשובה ברורה, האם נראה לך שיש משהו שקשה לו לספר, האם הוא מתבייש? כיוון נוסף לבדוק - האם מבלה שעות לבד בבית לאחרונה? האם יצאת עכשיו לעבודה אחרי חופשת לידה?
    אם תצליחי להבין מה קרה, לפי זה צריך לחשוב מה לעשות. אם לא תצליחי, והתופעה נמשכת כדאי לפנות לייעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו