ילד כועס וצועק בעוצמות גבוהות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד כועס וצועק בעוצמות גבוהות
    לולי
    01/11/2009

הילד שלי בעוד חודש בן ארבע כאשר לא מקשיבים לו או לא מתייחסים רק אליו ובעיקר אם קרה משהו מישהו בגן היכה אותו וכו' הוא צועק :די , לא רוצה ובוכה ומגיע לעוצמות שאו שאתה תוותר לו או שהוא יכול לאבד את ההכרה מהבכי והצעקות במקביל מהכעס הוא זורק דברים ומתפשט
    אנחנו מנסים ללכת עימו בדרכי נועם על מנת שהדברים הנ"ל לא ישנו . בדר"כ הוא ילד מאוד חכם
    ואוהב ואנחנו מצליחים להוציא אותו מזה . גם ברגע שמוציאים אותו מהכעס והצרחות הוא כאילו שכח מה היה לא שומר בלב / טינה וגם לא רוצה לדבר על מה שקרה .
    רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה מהפחד שלא יקרה לו כלום וגם אני רוצה לדעת מה פה הבעיה ??
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות רגשות עוצמתיים וגבולות

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/11/2009

לולי שלום,
    כולנו מגיעים לעתים למצבים רגשיים עוצמתיים - כעס רב, עלבון שפגעו בנו, פחדים וכדומה. מרביתנו מצליחים לעשות עבודה רגשית עם עצמנו, בינינו לבין עצמנו ובכך מווסתים את הרגש ומעדנים את הביטוי שלו בחוץ. בנך הוא ילד קטן שהמפגש עם רגשות כאלו הוא לא קל עבורו, וניתן להבין זאת בהתחשב בגילו. הוא זקוק לעזרתכם ההורים, על-מנת שתלמדו אותו איך להכיל את רגשותיו ואיך לבטא תחושות, כעסים, מחשבות ורצונות, באופן שהוא תואם מבחינה חברתית וגם יעיל.
    איני בטוחה שהדרך הטובה ביותר עבורו היא "להוציא אותו מהכעס" כדברייך ולהסיט את תשומת ליבו. כדאי לנסות דרכים אחרות שהוא יוכל להפנים יותר, וישמשו אותו בהמשך. למשל, לחבק אותו ולומר לו במלים משהו בסגנון הדברים הבאים: "אני יודעת שאתה כועס, אבל כרגע אי אפשר....(מה שביקש). כשאמא ואבא יהיו פנויים (או משהו אחר יתרחש, בהתאם למצב), תוכל לקבל...". כמו כן, רצוי לבדוק באיזו מידה להניח אותו לנפשו בחדר או בפינת הירגעות אחרת, עוזר גם להפחתת הזעם. אתם יכולים לחשוב מה עוזר לכם כשאתם מאוד כועסים, ולהתאים זאת לילד.
    הייתי גם בודקת עם הגננת, באיזו מידה יש ביטויים של ההתנהגויות הללו גם בגן, ופועלת איתה במשולב. אולי בנכם גילה שהתנהגות דרמטית כזו מפעילה אתכם ומשיגה את מבוקשו, ולכן אין לו סיבה שלא להמשיך בה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו