מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לסמדר ריינר היקרה!אנונימית02/11/2009
סמדר היקרה ולכולן שלום רב,
אני רוצה להתייעץ בקשר למצב שמטריד אותי בשנה וחצי האחרונה.
לא מזמן חגגתי את יום הולדתי ה-17 והבטחתי לעצמי (כרגיל) להתחיל דף חדש ונקי.
הבעיה שלי היא שאני מבטיחה ו"אוכלת" את עצמי מבפנים ולא ממש מקיימת.
בשנה האחרונה הבטחתי לעצמי לפחות 20 פעמים ואף יותר. אני תמיד אומרת לעצמי "זהו מספיק, אני רוצה להתחיל דף חדש בלי כתמים" אבל יום למחרת אני פשוט מרימה ידיים וחוזרת אל העבר והסיפור מסתיים.
אני תמיד מחפשת לעצמי מה שנקרא "סיבה למסיבה" כלומר, אני תמיד מחפשת מועדים למה כדאי לי דווקא בהם להתחיל דף חדש. לדוגמא בשנה שעברה אמרתי לעצמי שב- 1 לינואר (היום הראשון של השנה הלועזית החדשה) אני אפתח בדף חדש, ביום הולדתי ה- 17 הבטחתי את זה גם, בראש השנה, וכמעט בכול תחילת חודש חדש אני מבטיחה שוב ושוב שאני אפתח בדף חדש אבל מתברר שהכל לשווא.
כשאני אומרת "דף חדש" אני מתכוונת להתחיל הכל מאפס, כלומר להתאפס על עצמי, על העבר שלי, על המעשים הקודמים שלי ופשוט לשכוח לרגע הכול ולמחוק הכל ולהתחיל לחיות מחדש. להתחיל חיים חדשים מדף לבן ונקי. אני פשוט מרגישה עמוק בתוכי שאני פשוט חייבת להתחיל את דף חדש.
השאלה לי היא: האם יש לך איזה דרך שתוכל לעזור לי להתגבר על עצמי ולהתחיל סוף סוף את הדף החדש הזה? אני יודעת שלא צריך מועד מיוחד בשביל להתחיל אותו, פשוט צריך להתאפס על עצמך ונגיד מחר לקום ולהגיד "התחלתי הכל מחדש" אך זה אף פעם לא יוצא לי. איך אני מתגברת על עצמי?
ושאלה קטנה אישית שאת לא חייבת לענות אבל אני אשמח אם תביעי את דעתך.
האם את חושב שאדם יכול להתחיל דף חדש בזה המילה? להתאפס על עצמו ועל עברו ופשוט להתחיל לצעוד בדרכו מחדש? בחיים נוכל לפגוש את המושג "דף חדש" הרבה פעמים לדוגמא לקראת שנת לימודים חדשה, בחיים אישיים וכו'.
אני ממש הודה לך אם תוכלי לעזור לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דף חדש
סמדר ריינר02/11/2009שלום לאנונימית,
נשמע שאת מרגישה מצוקה ומאוד לא מרוצה מעצמך, ואת לא מסבירה למה. לא ברור מה את מרגישה שכל כך רע בך שאת מרגישה שאת חייבת למחוק את זה ולהתחיל דף חדש. והאמת היא שמאוד קשה להתחיל דף חדש מתוך כוונה למחוק את מה שהיה קודם, כי מה שהיה קודם הוא חלק ממך, וזה כמעט כמו לרצות להרוג חלק מעצמך כי הוא מאוד לא מוצא חן בעינייך. אני חושבת שהפיתרון צריך לבוא גם מהכיוון של יכולת את לקבל את עצמך עם הקשיים שלך. כולם עושים טעויות, זה אנושי, האם את מרגישה שעשית כאלה דברים איומים ונוראיים? האם יכול. להיות שגם אם את לא מושלמת, ויש לך קשיים ועשית טעויות עדיין את שווה, חשובה וראויה לאהבה? מותר לרצות להשתפר, אבל חלקית, בקטנה, לא לזרוק הכל ולנסות להחליף מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אנונימית02/11/2009סמדר, הבעיה שלי היא לא שאני לא אוהבת את עצמי מספיק, אני כן רק שאני רוצה קצת ל"שפר" את עצמי ודברים מעבר מונעים ממני לעשות זאת. לכן חשבתי שאם אתגבר על עצמי אוכל להתעלם מדברים אלו, ובכך להתחיל "דף חדש".
תודה רבה על היחס.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגברות
סמדר ריינר02/11/2009לאנונימית שלום,
בדיוק זו הכוונה שלי, שיש דברים שמונעים ממך לשפר ואת רוצה לפתור אותם על ידי הימנעות/התעלמות מהם במקום קבלה שלהם או טיפול בהם. הדברים האלה לא ייעלמו כי הם חלק ממך, שאי אפשר למחוק אותו. צריך קודם כל להכיר בו ואז לראות מה עושים איתו.אני מקווה שעכשיו הייתי יותר ברורה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)