מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה?לירי02/11/2009
ילדי השלישי (מבין ארבעה) בן החמש עובר תקופה קשה.
לפני כשלושה שבועות החל להתלונן על כאבי גרון ואח"כ הסתבר שכאבים אלו הם כוונה לבחילה ופעם אחת אף הקיא. כל התופעה של הבחילות מלווה ברעידות גופניות והסטריה תוך כדי מלמול: אני מפחד להקיא. לאחר בדיקה נרחבת אצל רופא משפחה הכוללת בדיקות דם, שתן וצואה (כיוון שתופעות אלו נמשכו כשבוע באופן אינטסיבי) קיבלנו את תוצאות הבדיקות והכל תקין.
מאז אותה תקופה, "משתמש" בביטוי: אני מפחד להקיא בכל מצב חרדתי שהוא עובר בבית ובגן כגון פרידה בבוקר, בהשכבה לפני שינה או כשאני נאלצת לצאת מהבית ולהשאירו עם אביו או עם סבתו אותם הוא מאוד אוהב. הפרידות בגן ממני היו מאז ומעולם מלוות בבכי עוד מינקות ודי התרגלתי למצב והשלמתי עם התופעה, תוך בדיקה מתמדת עם הגן כי אכן תופעת הבכי מסתימת מהר לאחר לכתי. לאחר אותו שבוע בו לא חש טוב וחזר לגן החלו תופעות הפרידה להחמיר: הילד תופס בי בכוח, צורח וצועק: אני מפחד להקיא, אני אקיא. כל זמן שהותו בגן מצבו הנפשי מתחלף משיתוף פעולה ומשחק לאדישות ובכי. כל בכי מלווה במילים החוזרות של הרצון להקיא.
חשוב לציין שכל הצוות החינוכי בגן והגננות מעורב בסיפור ובכל ערב אני מקבלת דיווח מהגננת הראשית ואני בטוחה ושמחה על שיתוף הפעולה. בימים האחרונים המצב קצת השתפר, הבכי התמעט, שעות השמחה בגן עולות על זמני המצוקה, אך לצערי הילד מפתח תלות אובססיבית לגבי הגננת הראשית וחווה חרדת נטישה כפולה כשהיא נאלת לעזוב את הגן חצי שעה לפני סיום הגן בכל יום. ואני שולחת ילד בוכה לגן ומקבלת אותו בוכה בצהרים. המצב מתסכל ומתיש. זה אינו גן חדש ואני בטוחה (לאחר אינסוף בדיקות ושאלות) כי הבעיה אינה בגן אלא במשהו רגשי שהילד עובר.
מה עושים? איך מרגיעים את הילד ואת עצמי? הילד פשוט מתיש את עצמו וקשה לו להנות בכל מהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
סמדר ריינר03/11/2009שלום לירי,
נראה שהילד מקבל הרבה התייחסות סביב הסימפטון הזה, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת איזה התייחסות הוא מקבל סביב דברים אחרים. מצד אחד נראה לי חשוב לתת התייחסות מינימלית ביותר להתנהגות ההיסטרית וכמה שפחות להענות לדרמה שהוא מייצר, מצד שני חשוב לתת לו הרבה תשומת לב באופן יזום ולא כזו שהוא מפעיל על ידי ההתנהגות שלו, וסביב דברים אחרים. האם מתאפשר לך או לאביו זמן לבד איתו? לשחק ביחד או סתם להיות ביחד? חשוב לתת לו חיזוקים סביב תכונות אחרות שלו, מלבד ההיסטריה - דברים שהוא מצליח לעשות, לתת התייחסות כוחות שלו ולא רק לחולשה. הוא כנראה מתקשה למצוא את מקומות בין 4 הילדים במשפחה, וחשוב למצוא דרך לתת לו מקום דרך ייחודיות אחרת ולא היחודיות שנוצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)