בני בן ה-4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן ה-4
    ליאת
    03/11/2009

בני בן ה-4 הוא ילד יחיד בבית. בשנה בקודמת היה בגן פרטי שבו רוב הילדים היו קטנים מגילו. נוצר מצב שבו בני שיחק כל השנה עם ילד אחד בלבד. הילד שהוא שיחק איתו היה הדומיננטי (מאוד) מבינהם ונוצר מצב שבני היה במשך שנה שלמה עושה אך ורק מה שהילד היה אומר. נוצר מצב שבו בני למד כי זוהי מערכת יחסים בין חברים, במקביל הביטחון העצמי שלו והערך העצמי שלו נמוך ולכן הוא חושב, גם השנה, שזוהי הדרך למצוא חברים, לרצות אותם ולעשות מה שאומרים לו. היום הוא נכנס לגן חדש שבו כמעט כל הילדים בני גילו למעט 4 ילדים. הוא בחר ילד אחד מבין הארבעה, דווקא ילד שקטן מגילו, ילד שהרבה פחות מפותח ממנו ועדיין מערכת היחסים שלהם היא שבני עסוק בלרצות כל הזמן. העניין מתבטא בעוד המון מישורים שבהודעה כזאת אי אפשר לפרטם. הייתי רוצה לטפל בנושא והייתי רוצה עזרה בכיוון לסוג הטיפול והאם הוא נחוץ.
    תודה ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עניתם לי?

ליאת
    04/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    04/11/2009

שלום ליאת,
    יכול להיות שיהיה מקום לפנות לטיפול, אבל קודם אולי כדאי למצות דרכים נוספות. למשל לנסות להזמין אחר הצהריים ילדים אחרים ולתת לו להתנסות באינטראקציות נוספות, לחזק את ביטחון העצמי שלו ולעודד בבית יוזמה כלומר להתפעל לפעמים בצורה מודגשת מכל החלטה שמקב לבד, לא משנה כמה היא קטנה, אפילו אם זה רק לצחצח שיניים, ולהדגיש כמה הוא ילד נבון, וגדול ואחראי. לא להיבהל מגילויי תוקפנות שלו (אפשר להגביל אותם אבל לא בהכרח לגנות אותם). אם כל זה לא יעזור במשך תקופה ארוכה, והנושא מפריע גם לו (מתלונן על כך שאין לו חברים וכו') הייתי שוקלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו