שאלה לגבי התנהגות בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי התנהגות בגן
    ליאת
    03/11/2009

שלום,

הבן שלי בן שנתיים ו4 חד' ,הוא ילד נבון מאוד ,חברותי משתתף בפעילויות בגן,אוהב את חבריו לגן ואת המטפלות ,משתף פעולה עם הצוות ,ומאוד ילד מאד אוהב (ומראה זאת לכולם ע"י חיבוק אוהב).
    בבוקר אבא שלו לוקח אותו לגן והוא מקבל זאת ברוב המקרים בהבנה ובלי כעס ורץ לשחק.
    ואני מגיעה אחה"צ לקחת אותו מהגן הביתה.

בחודש האחרון נוצרה סיטואציה שארצה להתייעץ לגביה:
    כאשר אני מגיעה לקחת אותו מהגן אחה"צ,הוא שמח מאוד לקראתי
    מחבק ומנשק וצועק "אמא הגיעה" ואז "לאות התרגשות" הולך לילד שהכי קרוב אליו ואפילו בלי להסתכל לו בעיניים דוחף אותו לרצפה ואז מסתכל עלי לראות איך אני אגיב (הוא ממש בוחן אותי)
    אז ניסיתי כמה אופציות:
    1 הגננת מתכופפת לגובה העיניים שלו ואומרתלו שאסור-ואז המסר שאני מעבירה לו שזוהי הטריטוריה שלה בגן ושם יש חוקים וגבולות. ואז הוא מבקש סליחה מהילד.
    (אבל אז יוצא שהגננת "מתערבת" במשהו שכוון אלי)

2. אני אומרת לו שאסור להתנהג כך ולהכות ושאני לא מרשה, מניחה אותו על הספסל בגן והולכת לילד שנשאר בוכה ומרגיעה אותו (והבן שלי רואה זאת ומשטטח על הרצפה בכעס)
    3.אומרת לו שאסור ואנחנו הולכים יחד לילד והוא מבקש ממנו סליחה.

נראה לי שאני שוגה בתגובה שלי.
    שום דרך לא עזרה ואני שואלת את עצמי מהי הדרך הנכונה?האם אני נהגתי נכון באחת הפעמים הללו?
    הוא ילד בכור ויחיד כך שבבית מן הסתם זה לא קורה ,גם שאנו נפגשים בגינה ו/או במפגשים חברתיים אחרים זה לא קורה.
    זה קורה רק שאני מגיעה לקחת אותו מהגן.

אשמח לעצות.
    תודה,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי התנהגות בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגו עלי???אשמח לתשובה

ליאת
    04/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנהגות בגן.

סמדר ריינר
    04/11/2009

שלום ליאת,
    נראה י שהבעיה היא לא בדרך שבחרת אלא בכך שאת לא שלמה איתה ואוי הילד שלך חש בזה. את הופכת בכל האופציות, מתייסרת וחשה אשמה והילד חש שאת לא החלטית, אוי אחר כך את נהיית פתאום נורא רכה, רוצה פצות אותו, והמסר לא עובר בצורה החלטית. פחות חשוב בעיני מה הדרך שתבחרי, שתי הדרכים שציינת נראות לי סבירות אלא שתתמידי - פעם אחת זה אולי לא מספיק, את מצפה שאם את עושה משהו מיד התגובה תעלם, זה לא עובד ככה ושנית את צריכה להקרין ביטחון ולא ספקנות וחרטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.....

ליאת
    04/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו